Nemzetközi szinten is jó évet zártak a magyar akrobatikus tornászok

facebook megosztás

A hazai versenyek és az Európa-bajnokságon elért eredmények miatt is jó évet zártak a magyar akrobatikus tornászok Vincze Gábor szakági vezető szerint.   

A szakember a tornaszövetség (MATSZ) közleményében úgy fogalmazott, a jövőben a bázis szélesítésén kell javítaniuk, ezen a területen ugyanis "stagnál" a szakág.    

"Kiemelkedő esemény volt a szakág számára az immár harmadik alkalommal megrendezett Acro Cup, amelyen 12 ország csaknem 300 sportolója vett részt, ez a viadal pedig remek lehetőséget biztosított az Eb-re történő felkészülésben" - mondta Vincze Gábor. Hozzátette, az idén szinte mindent az eredményes Eb-szereplésnek rendeltek alá.    

"Minden idők legsikeresebb Eb-je volt a magyar akrobatikus torna újkori történetében, hiszen a felnőttek és a juniorok között is döntőbe kerültek egységeink, ez pedig nagy elismerés minden sportágban dolgozó és sportoló számára" - jelentette ki a szakági vezető.    

Az izraeli Holonban rendezett kontinensviadalon a juniorok között a fináléban pontot szerzett, az összetettben pedig a 6. helyen végzett a Kutasi Vivien, Vincze Zita (Balance ATC) Horváth Elizabet (FTC) alkotta hármas, amely ezzel kiérdemelte azt is, hogy a szakágban az év legjobbjának válassza a szövetség. Ez a trió jövőre már a felnőtt mezőnyben indul, és Vincze Gábor szerint az a cél, hogy olyan eredményt érjen el a világbajnokságon, amellyel kijut a Világjátékokra.   

"Ennek a hármasnak a felkészülése, illetve a jövője biztosítva van, ezért reménykedhetünk abban, hogy a vb-n beérik a befektetett munka" - mondta a szakági vezető.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.