Óriási siker volt a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör évindító disznóvágása

facebook megosztás

A programot tavaly szervezték meg először a tagok, akkor a délutáni vacsorán hetvenen voltak, idén ez a szám megkétszereződött. A programon a városszépítő egyesület mindhárom klubja részt vett.

A hangulatra nem lehetett panasz a miklósfai disznóvágáson. Szükség is volt a jókedvre és a dolgos kezekre, hiszen idén már két disznót vágtak a kertbarátok a Mindenki Házának udvarán. Egy jó hangulatú vezetőségi gyűlésen voltunk, s két tagtársunk összedugta a fejét, aztán megfogalmazták, aztán előadták, hogy ők vennének egy disznót. Ez volt 2018-ban. S így ’19-ben meg is történt a disznóvágás. Ez most is így alakult, csak azzal a differenciával, hogy most két tagtársunk kettő disznót vett. Így alakult ki a kertbarátkörünkben a – most már talán hagyományosnak is mondható – disznóvágás fogalmazott Németh József, a kertbarátok elnöke.


Szükség is volt a dolgos kezekre, hiszen idén már két disznót vágtak a kertbarátok (Fotó: Gergely Szilárd)

A kezdeményezés sikerét jól bizonyítja a program iránti óriási érdeklődés. Mintegy 150 főt várunk az estére, bejelentkezés alapján. Megterítettünk, nagyon szépen, már tegnap, egy csodálatos kis csapattal. Az igazi mag, aki ezt véghez viszi. S ma is, már a disznóvágás körül is 30-an vagyunk. Mindenki aktív, segítőkész tette hozzá Hőbe István, a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör tagja.

A másodszor megrendezett disznóvágás fő célja az volt, hogy a kulturális programok mellett, az eddigieknél több gasztronómiai rendezvény legyen a Mindenki Házában.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.