Mától nyithattak a vendéglátóhelyek belső zárt részei

facebook megosztás

Kinyithattak mától a vendéglátóhelyek belső zárt részei, de az ott dolgozók számára kötelező a maszkviselés.  Az első enyhítéseknek köszönhetően a teraszokat, kerthelyiségeket már május negyedikén megnyithatták az éttermek, kávézók. A megkérdezett üzletvezetők szerint a korlátozások feloldása nagy segítség volt számukra, de a rendezvények hiánya továbbra is komoly problémát okoz az ágazatnak.  

Bár a teraszok megnyitása sokat segített a legtöbb kanizsai étteremnek, de az időjárási viszontagságok, valamint a különféle összejövetelek elmaradása miatt így is jelentős bevételtől estek el a vendéglátók.  

– A teraszmegnyitási lehetőség egy nagyon jó ötlet volt, hiszen újra nyitni tudtunk. A meglátásunk, hogy igénylik a vendégek az éttermek látogatását. Az időjárás sajnos nem tette teljes körűvé, hogy a forgalmunk ugyanúgy alakuljon, mint hónapokkal ezelőtt, zárt térben ez teljesen másképp működik - mondta Kiss József, a Kaszinó Étterem üzletvezetője. 

Sok vendéglátóhelyen felújítási, karbantartási munkákkal telt a kényszerszünet. Az újranyitásnak köszönhetően több fogadóban is jelentős akciókkal várják a vendégeket.   

– Örömmel töltött el minket, hogy újra kinyithattunk. Szerencsénkre visszatérhettek hozzánk a régi szakácsaink. A két hónapos zárvatartásunk alatt sem csüggedtünk, felújításokat végeztünk a panzióban és az étteremben. A jelenlegi helyzetre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy árainkat is csökkentjük, ezzel szeretnénk kedveskedni a meglévő és új vendégeinknek-  nyilatkozta Domina Szamanta, a Berényi Fogadó üzletvezető helyettese.

A megkérdezett éttermek vezetőitől megtudtuk: felkészültek arra, hogy újra a beltéri helységeikben is fogadhassák a vendégeiket.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.