Pedig feljöttek két pontra is

facebook megosztás

A tabellaszomszédok találkozóján a női kosárlabda amatőr NB I Piros csoportjában az Atomerőmű KSC Szekszárd II érvényesítette a hazai pálya előnyét a Kanizsai Vadmacskák SE-vel szemben.

Atomerőmű KSC Szekszárd II (9.) – Kanizsai Vadmacskák SE (10.) 104-81 (33-25, 22-21, 24-17, 25-18)

Női amatőr NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 16. forduló. Szekszárd, zárt kapuk mögött. Vezette: Mintál, Téczely.

Kanizsa: Budai 15, Jurkó 16, Baa 40, Zsámár P. 9/6, Füredi. Csere: Csuha 1, Horváth L., Szórád, Bánhegyi D., Lamm. Edző: Gábor Erzsébet.

A hazaiak valamivel korábban ébredtek, s próbálták is a különbséget tetemessé tenni már az elején. A kanizsaiak ugyan visszajöttek öt pont különbségre, de a Szekszárd II nem állt le. A második negyedben már volt többször is 15 egység a két együttes között, de a második tíz perc második felében a Vadmacskák tudta ezt csökkenteni.

A nagy szünet után a meccs 23. percben Gábor Erzsébet tanítványai 55-52-re is feljött, nem sokkal később már csak egy kétpontos volt a két csapat között, de a hazaiak a játékstílus váltásával újra elléptek a dél-zalaiaktól. A harmadik etap végére már ismét tetemes fórral vezetett a Tolna megyei együttes. A záró szakaszban a vendéglátók továbbra is pontosabban dobtak, így nyerték is biztosan a 16. forduló találkozóját és a tabellán is lépéselőnybe kerültek kilencedikként a kanizsaiakkal szemben.

- Gratulálok az ellenfelünknek, nagyon ügyesen játszottak és jó százalékkal dobtak, ráadásul nagyon jó ütemben is szerezték a kosaraikat – értékelt még a találkozót követően a kanizsaiak edzője, Gábor Erzsébet. - Voltak jó periódusok a mérkőzés során, amikor jól védekeztünk és eredményesen fejeztük be az ember fölényes helyzeteinket, azonban sajnos a Szekszárd zónája kifogott rajtunk. Nem tudtuk a magas embereinket megjátszani, így támadásban nem tudtuk hozni azt, amit kellett volna.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.