Világrekorder lett két kategóriában Danicser Anita

facebook megosztás

Világrekorder lett két kategóriában Danicser Anita. A kanizsai erőemelő nemrégiben WUAP szervezet világbajnokságán mérettette meg magát. A sportoló 155 és 160 kilót húzott fel a miskolci versenyen. Ezzel két kategóriát is megnyert, teljesítménye ráadásul korosztályos világcsúcsnak számít.

Jól hangolt a miskolci versenyre Danicser Anita, hiszen nem sokkal korábban Kiskunfélegyházán két bajnoki címet is szerzett. A borsodi megyeszékhelyen tartott megmérettetésen azonban a kategóriaversenyek között mindössze 20 perc volt, így az atlétáknak nem sok idejük maradt a regenerálódásra. A kanizsai sportoló mindezek ellenére kitett magáért, és két világbajnoki címet hozott haza.

– Openban és masters-ben indultam. Közölték velem a mérlegelőben, hogy mindkét kategóriában kell versenyeznem, hogy értékelhető eredményem legyen. Ezért ez úgy történt, hogy openban megkezdtem a versenyzést, ott 155 kilogrammal világbajnok lettem. S utána, 20-30 percen belül, már újra melegítenem kellett. Viszont a masters kategóriában a 155 kilogrammot, amit kértem, világcsúccsal megcsináltam, első fogással, így világbajnok lettem. 145-el tartotta a rekordot az amerikai lány. S én azt már 155 kezdősúllyal megjavítottam a masters 40-44-es korcsoportban, nehézsúlyban. Utána a 160-at kértem be, az elsőre nem sikerült, másodjára viszont megadták – nyilatkozta Danicser Anita erőemelő.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.