Összemérték tudásukat a megyebéli tűzoltók Nagykanizsán

facebook megosztás

Május 25-én, Nagykanizsán rendezték a megyei Tűzoltó Szakmai versenyt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok csapatai azért mérték össze tudásukat, hogy eldöntsék, melyikük képviselheti megyénket a 2022. június 29 – július 1. közötti, XIII. Országos Tűzoltó Szakmai versenyen, melyet Százhalombattán, Tökölön és Budapesten rendeznek.

A dél-zalai városban összesen három helyszínen, három különböző feladattípusban kellett megmutatniuk rátermettségüket a zalai tűzoltóknak. A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon - a beérkezést követően - egy tesztlapot kellett kitölteniük a csapatoknak, melyet az irányítói-, gépjárművezetői-, és egy fő beosztotti állományba tartozó személynek kellet végrehajtania. 

Ezt követően tűzoltási-, és műszaki mentési feladatot kellett végrehajtania a rajoknak. A tűzoltási feladat részeként egy négyszintes épületben keletkezett tűzeset felszámolása várt a tűzoltókra, valamint az épület átvizsgálásakor fellelt sérült személyt kellett kimenteni. A műszaki mentés helyszínének a megközelítését nehezítette egy kidőlt fa, melynek eltávolításáról kellett intézkedniük. A mentést tovább nehezítette, hogy a baleset helyszínén veszélyes anyagot tartalmazó kannák szóródtak ki. A roncs alá szorult személy mentését a veszélyes anyag beazonosítását követően, a Veszélyelhárítási útmutatóban meghatározott előírások betartásával - védőtávolság, előírt védőeszközök alkalmazását - követően kezdhették meg a csapatok.

A kihívásokkal teli versenyt végül a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egysége oldotta meg a legjobban, így ők képviselhetik majd megyénket az országos döntőben. A második helyen a Zalaegerszeg HTP, a harmadikon a házigazda Nagykanizsa HTP, míg a negyedik helyen a Lenti HTP végzett.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

(Borítókép: Zala MKI)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.