Rekordszámú nevező vett részt a Zalakarosról induló futóversenyen

facebook megosztás

Csúcsot döntött a szombati Kis-Balaton kör futóversenyre jelentkezők száma.  A közel 500 versenyző egyéni 6, 10, 21 és 35 kilométeres távokra nevezhettek, de  gyermek és családi futamokat is indítottak a szervezők. 

Az esős idő sem tántorította el a jelentkezőket a versenytől. A programot a Zalakarosi Futrinkák Sportegyesület szervezte, ahol a legkisebbek is megmérettették magukat, ugyanakkor a rutinos futóknak lehetőségük volt nagyobb távok teljesítésére.Szécsényi Szabolcs, a Zalakarosi Futrinkák Sportegyesület alelnöke elmondta, céljuk, hogy az embereknek lehetőségük legyen megfelelően eltölteni a szabad idejüket ebben az egyedülálló környezetben.

– A küldetésünk, hogy a Zalakaroson élő és az itt szabadidejüket töltő embereknek egy olyan alternatívát nyújtani, ahol kiváló környezetben, nagyon jó társaságban tudja eltölteni a szabadidejét. Ezért szerveztük meg tavaly előtti évben a Zalakarosi Futrinkák Sportegyesületet. Korábban is futottunk már csapatban a baráti körrel, aztán egyre több és több emberrel, ha szabad így fogalmaznom – hangsúlyozta Szécsényi Szabolcs, a Zalakarosi Futrinkák SE alelnöke.

A verseny sajátossága a félmaraton és a maraton közötti, 35 kilométeres táv biztosítása volt.

– Széles a palettánk, próbálunk mindenkinek reális alternatívát kínálni. Egészen a kisgyermekes 1 km-es távtól van 6-10-21 km-es távon futhatnak a nevezők és van egy helyi specialitásunk is, ami nem maraton, hanem a Kis-Balaton kör, ami 35 km. Ezt azoknak ajánlom, akik már elrugaszkodnának a félmaratontól, de a maraton még mindig egy távoli kísérlet, nagyon-nagyon szép keretek közt, a Kis-Balaton töltésén, a Kányavári-sziget mentén, a hallépcsőnél lehet futni – tette hozzá Szécsényi Szabolcs. 

Az 21 kilométeres távon első helyen végzett Tuboly Bence és Viczina Beáta, 35 kilométeren pedig Murányi Gábor és Hornyák Zita teljesített a legjobban. 

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.