A magyar-szlovén-horvát együttműködések fontosságát hangsúlyozták a mai gazdasági fórumon

facebook megosztás

Gazdasági fórumot tartott ma délelőtt a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a Honvéd Kaszinó tükörtermében. Az eseményen külön figyelmet kapott a magyar-szlovén-horvát gazdasági kapcsolatok erősítése.

A szervezetek összefogását hangsúlyozta a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Polay József a csáktornyai és kaproncai kamarákkal, amelyek szintén igyekeznek a körforgásos gazdaságban eredményeket elérni.

– Szeretnénk egy háromoldalú horvát-szlovén-magyar együttműködést megvalósítani, kialakítani ezt a bizonyos digitális piacteret és létrehozni egy olyan gazdasági, turisztikai, kulturális egységet, amely minden határ menti térség fejlődését segítheti. Abban bízom, hogy ennek is egy újabb mérföldkövéhez értünk a mai napon – emelte ki beszédében Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az eseményen Balogh László az épülő Science Park fontosságát hangsúlyozta, amely szerinte meghatározó szereplője lesz a következő évek innovációs fejlesztéseinek. A polgármester elmondta, a város a körforgásos gazdaságban is igyekszik élen járni, és jogossá tenni azokat a várakozásokat, hogy Nagykanizsa itt tartsa és vonzza a terület fiatal szakembereit.

– Nagykanizsát szakmai és szellemi tradíciója alkalmassá teszi arra, hogy ebbe az irányba haladjon tovább. Az egyetemhez és a gazdasághoz kapcsolódó meglévő kutatások, infrastrukturális fejlesztések alapjául szolgálnak egy kutatóközpont létrehozásának és egy erre felépülő tudományos-innovációs ipari parknak. Vagyis a háttér létezik. Az elvárások jogosak és reálisak, emellett Nagykanizsának szüksége van a további innovatív iparágakra –hangsúlyozta beszédében Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Az eseményen részt vett Kutnyánszky Zsolt iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkár is, aki a körforgásos gazdaság és a KKV-k energiaproblémáival kapcsolatos témakörben tartott előadást. A gazdasági fórumról bővebben beszámolunk mai Napi Kanizsa című magazinműsorunkban.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.