Április végéig biztosan marad a hatósági ár bizonyos termékekre

facebook megosztás

Korlátozzák a hatósági áras termékek megvásárolható mennyiségét a nagyáruházak. Szerkesztőségünk a Tesco, a Penny és a Lidl üzletek kommunikációért felelős szakembereitől kapott írásos tájékoztatást a bevezetett intézkedésekről. A kormány döntése alapján az élelmiszerár-stopot 2023. április 30-ig hosszabbították meg.

Az étkezési burgonya, tojás, étolaj, búzafinomliszt, kristálycukor, csirkemell, csirkefarhát, csirkeszárny és a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej esetén van hatályban jelenleg a hatósági áron kötelező értékesítés, amely cégenként eltérő lehet.  A Lidl Magyarország kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a megnövekedett fogyasztói kereslet időszakosan üres polcokat eredményezhet, de üzleteikben a beszállítás folyamatos és biztosított. A készletek zavartalan elérhetőségének biztosítása érdekében az áruházlánc egységesen, minden üzletben mennyiségi korlátozást vezetett be az árstop hatálya alá eső termékekre néhány hónappal ezelőtt.

A mennyiségi korlátozás a PENNY mind a 228 hazai üzletében egységes, és változatlan, az érintett termékek listáját valamennyi üzletükben közzéteszik. A cég boltjaiban 1 kg-os kristálycukorból és hasonló nagyságú búzafinomlisztből két darabot, sertéscombból két csomagot, 1 literes finomított napraforgó étolajból kettőt, az 5 literes kiszerelésből egy darabot lehet vásárolni. A Tescónál minden árstopos termék esetén mennyiségi korlátozást alkalmaznak, a  lakosság az üzletekben és a cég  hivatalos honlapján is tájékozódhat a szabályozások részleteiről. 

K.Vi. 
(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.