Idén is a megszokott műsorstruktúrával várja nézőit a Kanizsa Televízió

facebook megosztás

Nem kedvezett a tavalyi év a Kanizsa Médiaház számára sem, a gazdasági nehézségek ellenére mégis sikerült önerőből fennmaradnunk. Cégünk a 2023-as esztendőben is igyekszik folytatni működését a nézőink által már megszokott műsorstruktúrával.

2022 cégünk számára is nehézségekkel teli év volt. A háború kitörése után pár nappal a Sberbank csődje miatt a Médiaház is jelentős összegektől esett el. Ráadásul a városvezetés intézkedései alapján az önkormányzat tulajdonában álló cégek pénzének még 10%-át elvonták.

– Eleve kevés volt a pénzünk, közben minden drágult, 10 %-kal még kevesebb lett a pénzünk, tehát ebben a környezetben kellett valahogy talpon maradni. Én azt gondolom, hogy ebben a kollégáknak a tűrőképessége is nagyon benne volt, hogy hajlandóak voltak olyan kondíciók mellett, és olyan tényleg sokszor megszorítások mellett elvégezni a feladataikat amelyeket itt be kellett vezetni. De aztán visszajött a Sberbank-os pénz, és akkor az év végén egy kicsit az utolsó egy hónapra valamelyest könnyebb lett – mondta el Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Tar Mihály ügyvezető elmondta, az idei évben szeretne fejlesztéseket véghezvinni a cég rendelkezésére álló eszközpark terén, mivel a felszerelések nagy része kizárólag a dolgozók hozzáállása miatt működik még rendeltetésszerűen. Elsősorban az elavult technikájú számítógépek szorulnának csérére, főként a nagy áramfogyasztásuk miatt. A város költségvetésének hiányában még nehezen tervezünk előre, de megszokott műsortervünk az idei évre is változatlan.

– Próbáljuk ezt a fajta műsorstruktúrát, amit kialakítottunk eddig tovább vinni. Próbáljuk az újságot is tovább vinni, aztán majd kiderül, hogyha lesz a városnak költségvetése, hogy abból mennyit tudunk mi úgymond kihasítani, és utána tudjuk azt, hogy mennyi nadrágszíj amit tudunk használni. Hogy húzni kell rajta, vagy egy kicsit engedhetünk, ez remélem hogy azért március vége, április közepére ez ki fog derülni, és lesz a városnak addigra költségvetése – tette hozzá Tar Mihály.

Ha a Médiaház mégsem jutna a közeljövőben nagyobb támogatáshoz, akkor önerőből folytatjuk tovább a tavalyi munkát.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.