Bővülhetnek a kanizsai és balatonfenyvesi együttműködések

facebook megosztás

Lakossági fórumot tartott Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere kedd délután a Vasemberházban. Az eseményen a nagykanizsai nyaralótulajdonosok vettek részt.

A két település kapcsolata különlegesnek számít hiszen az üdülőközségben található telkek jelentős része nagykanizsaiak tulajdonában van, de az egyházközség megalakulásában is a dél-zalai város lakói játszottak főszerepet Lombár Gábor szerint. Balatonfenyves első embere reménykedik abban, hogy a kanizsai és a fenyvesi együttműködéseket számos területen lesz lehetőségük bővíteni. 

– Évek óta töröm a fejem rajta és meg is van az elképzelés, hogy mi is szeretnénk, hogyha egy héten vagy egy hétvégén Kanizsa meglátogatná Balatonfenyvest. Ez azt jelentené, hogy kulturális csoportokat várunk szeretettel, ezen kívül nyilván polgármester urat hívom és várom egy hasonló fórumra, mint amit mi itt tartunk – nyilatkozta Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere.

A lakossági fórumon a polgármester beszámolt az előzőévi fejlesztésekről, a településen lefektetett optikai kábel segítségével a helyiek számára is biztosítva lesz a gyors internet. De átalakították közösségi térré a kertmozit, valamint fejlesztették a kisvasutat is.

– Ami nagyon látványos és említésre méltó volt, az a kisvasútnak a fejlesztése. Egyszer állami költségekből, 2,1 milliárd forintból megépült a csisztai szárnyvonal, az egy nagyon fontos eleme volt ennek. Ezt követően pedig az önkormányzat 650 millió forintot pályázott és nyert szintén kisvasútfejlesztésre – tette hozzá Lombár Gábor.

Lombár Gábor szót ejtett az adóváltozásokról is, amelyek érintik a tulajdonosokat. Az építményadó négyzetméterenként 700-ról 900 forintra emelkedett, a kommunális adó mértéke 4 ezer forinttal nőtt, míg a nyaralóingatlanok esetében az idegenforgalmi adó 400-ról 500 forintra változott.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.