Először tartottak Kávéházak Éjszakáját Zalakaroson

facebook megosztás

 A kétnapos programsorozatot öt helyi vállalkozás összefogásával indították el. Pénteken és szombaton a csatlakozó vendéglátóhelyeken a zenéé, a táncé és a kávés finomságoké volt a főszerep. Veszprémből jött az ötlet – árulta el Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A felhíváshoz öt vállalkozó csatlakozott, a programot hagyományteremtő szándékkal tartották meg a fürdővárosban.

Veszprémből jött az ötlet – árulta el Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. A felhíváshoz öt vállalkozó csatlakozott, a programot hagyományteremtő szándékkal tartották meg a fürdővárosban.

– Ehhez kapcsolódott öt helyi kávézó, cukrászda, amely a Segreto, a No Sugar, a Szilágyi, a Fagypont és a Korzó Cafe. Ezeknek az összefogásából született ez a kétnapos program, aminek az adja igazán az újszerűségét, hogy szórakoztat, de kultúraközvetítői szerepe is van, amit azért nem nagyon szoktunk egy fürdővárosnál megjeleníteni, de mi azt gondoljuk, hogy erre is ugyanúgy van igény, sőt, szeretnénk, ha ez az igény erősödne –nyilatkozta Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Fagypontnál a fiatalabb generációnak próbáltak kedveskedni kávés és más jeges desszertekkel.

– Amikor a város képviselői felkerestek minket, akkor nagyon örültünk, hogy mi is részt vehetünk ebben a programban olyan vállalkozások mellett, akik már több tíz éve itt vannak a városban. Úgyhogy mi, mint új vonalas új fagylaltozó nagy örömmel vettük, hogy részesei lehetünk ennek a programnak. Alapvetően a kávé az a felnőtteknek a hobbija, itala, úgy gondoltuk, a fagylalttal a kávét kiegészítve, csináltunk kávés fagyit is – mondta el Papp Gábor, a Fagypont Fagylaltozó tulajdonosa.

A Segreto Cafe üzletvezetője, Nagy Péter is fontosnak tartotta, hogy részesei legyenek a sorozatnak, hiszen ezzel az összefogással egy remek hagyományt indíthatnak el

– Első körben, ma este, ma délután Veiger Csabi, aki itt a háttérben is zenél, ő fogja szórakoztatni a megjelenteket. Illetve szombaton lesz egy Giro, mivel, olasz süteményeket és olasz tortákat készítünk, ezért egy Giro előadást fogunk prezentálni a közönségnek, ami az olasz kerékpáros körversennyel kapcsolatos – emelte ki Nagy Péter, a Segreto Cafe üzletvezetője.

A Szilágyi Cukrászdában mindkét nap zenés és táncos esttel várták az érdeklődőket, és egy új kávés tortával is kedveskedtek a vendégeiknek.

– Igazából azért csatlakoztunk, mert Zalakaroson most először történt meg, hogy öt különböző vállalkozás, egységesen egy programot szeretett volna létrehozni, és igazából a cél ugyanaz volt. Minőségi szórakoztatás a vendégeknek. Az idő egy kicsit közbeszólt, sajnos a 15 fok és az esős idő nem kedvez nekünk, de mi nem csüggedünk és ugyanúgy megtartjuk a programokat – emelte ki Pál Réka, a Szilágyi Cukrászda vezetője.

Pénteken Farkas Tibor zenés műsora is fogadta a látogatókat, de színházi előadás, könyvdedikálás, tradicionális etióp kávéceremónia és gasztronómiai különlegességek is várták az érdeklődőket az első zalakarosi Kávéházak Éjszakáján.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.