Elismert desszertszakács vendégeskedett a Kibeszélőben

facebook megosztás

Jakabfi Dávid desszertszakács lesz a vendége pénteken a Kibeszélő Extra című magazinműsorunknak.Az önmagát szerényen csupán cukrászként jellemző fiatalember életútja, elhivatottsága, célkitűzései, és az Európa-hírű sikerei lesznek terítéken a műsorban. 

Természetesen nem érkezett üres kézzel szerkesztőségünkbe Dávid, a mára szinte védjegyévé vált macaronból hozott kóstolót a Kanizsa Médiaház munkatársainak. A patissier nemrég jött haza Németországból, ahol tanfolyamot tartott cukrászok számára.  

– Ezt úgy kell elképzelni, úgy szoktam a legjobban elmagyarázni, minden szakmának vannak különböző fortélyai, minden mesterember mást tud jobban, máshoz ért jobban. És azt a stílust, amit én képviselek, be tudták ültetni az ő mindennapjaikba –fogalmazott Jakabfi Dávid cukrász.

Rögös vagy inkább kalandos út vezetett a sikerig Jakabfi Dávid esetében, aki három szakmával rendelkezik. Szakács, lámpagyártó-műszerész és cukrász. A cukrászati irány megkövesedése nagyjából 2010 környékére vezethető vissza, leginkább a visszajelzések ösztökélték Dávidot. A szakember elkötelezett híve a kézművességnek, a kiváló alapanyagoknak. Fiatal kora ellenére szívesen oktat, munkásságát a szakmában elismerik. Nála a hobbi és a hivatás kéz a kézben jár.

–Azt szoktam mondani, ez olyan, mint a levegővétel, hozzám nő. Vagy szereted és úgy csinálod, vagy nincs értelme az egésznek. Mikor mondják, hogy az embernek meg kell találni, mire a született a Földre, nekem ez – tette hozzá Jakabfi Dávid.

Jakabfi Dávid munkásságáról, a nemrég megnyílt vendéglátó egységéről, terveiről és céljairól egy félórás beszélgetést láthatnak nézőink pénteken, a Kibeszélő Extrában.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.