Elindult a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor Újudvaron

facebook megosztás

A 6 és 12 év közötti gyermekek turnusa vasárnap vette kezdetét, a fiatalokra számtalan program vár a következő napokban.

A tábor célja a vallás és a keresztény értékek megismertetése mellett a közösségépítés, amit kiscsoportos beszélgetésekkel is igyekeznek segíteni. A játék szintén fontos szerepet kap minden évben, amit számos előadással és programmal színesítenek a szervezők. A régi hagyományokat megőrizve, de megújult formában, idén is két turnusban szervezik meg a tábort, mintegy 200 gyerekkel – árulta el Gál Gábor, táborvezető. Idén az első nap a családoké volt. 

– A tábor most már közel 30 éves múltra tekint vissza, még Fliszár Károly atya 1994-ben szervezte meg az első tábort, akkor ő Újudvaron volt plébános, és úgy gondolta, hogy a keresztény fiataloknak teremt egy olyan lehetőséget, ahol keresztény közegben, egy hittanos tábor keretei között tudnak pihenni, tanulni, a hitben elmélyülni. Akkor szervezte meg az akkori lehetőségeknek között itt a TV-torony mellett az első ilyen tábort, ami hatalmas sikert aratott, és hála Istennek ez a lelkesedés azóta is kitart – mondta el Gál Gábor táborvezető.

Kálóczi Anita is táborozóként vett részt hosszú évekig, 19 éves kora óta rendszeresen visszajár, most már szervező és segítő.

– Mindenképpen tartjuk a kedvenceket, tehát ami ilyen belső program, hogy éjszakai túra, tábortűz, kézműveskédés, sportprogramok, akadályversenyek, vetélkedők, amiket nagyon szeretnek. De mindig törekszünk arra, hogy legyen valami érdekes előadás vagy valami interaktív program. Az idei évben egy kutyás bemutató lesz, ahol megnézhetik a kutyák tanítását, hogy lehet figyelni rájuk, ez fog elhangozni. Erdészeti előadás, papokkal lesz beszélgetős fórum nekik délután – árulta el Kálóczi Anita fő szervező.

Merencsics Regina már több éve visszajár a táborba. Azért ajánlaná másoknak is a tábort, hogy megismerjék ezt szép környezetet, sok új barátot szerezzenek, és közelebb kerüljenek Jézushoz.

– Harmadik alkalommal veszek részt. Igazából a programok miatt, meg jók a programok, mindig élvezetesek, mindig van, ami jó. Igazából a sátorozást is nagyon élvezem, meg hogy másokkal is vagyok, és tudok barátkozni is. A kaja is jó, és nagyon jó az egész – emelte ki Merencsics Regina.

Második alkalommal tért vissza Hársfalvi Áron. A tavaly a legnagyobb élménye a tűzoltókhoz köthető, amikor mindenkit lefröcsöltek. Reméli, ez a program az idei táborban is szerepel.

– Nekem nagyon tetszett ez az itt alvós, sátorban alvás, mert otthon is sokat szoktam. Nagyon szeretek sátorozni. Szerintem mindenki megtalálja azt a dolgot a táborban amire vágyik, amit szeret, mert rengeteg program van és tényleg tudom ajánlani ezt a tábort, mert tényleg egy pozitív csalódás volt tavaly is – vélekedett Hársfalvi Áron.

A misék és közös imádságok mellett több vendéget is hívtak a szervezők. Stábunk ottjártakor az iharosi Szent László Király Lovagrend tartott bemutatót a gyerekeknek és szüleinek.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.