Hullámzó eddig a turisztikai szezon Zalakaroson

facebook megosztás

 Az időjárásnak köszönhetően a június gyengébb hónap volt, de a júliusi adatok már kedvezőek voltak. A Korzó sikere mellett néhány szálláshely visszaeséssel számol, ugyanakkor a fürdő profitál a környező kisebb strandok bezárásából.  

Minden évnek meg van a maga specialitása, most egy kicsit csendes az élet helyenként a szállodákban. A Korzó viszont dübörög a város életében, teszi a dolgát – hangsúlyozta Czimondor Nándor, a település alpolgármestere. Hozzátette: sok a vendég, de az is látszik, hogy szerényebben vásárolnak a nyaralók, mint a korábbi években.

– Városi szinten megoszlanak, vannak helyek, akik robognak, ők talán egy picit más vendégkörre utaznak mind a többiek, a többségnél inkább az a helyzet van, hogy egy picivel a tavalyi forgalom alatt vagyunk –mondta el Czimondor Nándor, Zalakaros alpolgármestere.

A Zalakarosi Fürdő májusban még hozta a tavalyi számokat, azonban a június már visszaesést produkált. Júliusra megélénkült a szezon, a siker Végh Andor szerint a jó idő mellett, a fejlesztéseknek köszönhető.

– Én azt gondolom, hogy a környező településekről főleg hétvégente többen keresnek fel minket, és nyilván, hogyha nem tudnak elmenni a saját, kisebb településükhöz közelebb lévő strandra, akkor választanak egy másik strandot, nagy valószínűséggel ez is benne van a vendéglétszámban, mivel idén több kisebb strand nem nyitotta ki a kapuit. Nagy valószínűséggel, hogy ez is benne van a vendéglétszámban, ennek a hozadéknak mi örülünk –  nyilatkozta Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A vezetők bíznak abban, hogy augusztusban még kegyes lesz az időjárás és a napsütés, valamint a színes programok sok embert vonzanak a fürdővárosba.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.