Közös felkészülést tartott az ORFF

facebook megosztás

Idén is folytatódott az ütőegyüttes hagyománya, kicsik és nagyok váltották egymást öt napon keresztül a Zeneiskolában. A cél a jókedvű gyakorlás és a fejlődés volt.

A ’90-es évektől szervezik meg az ORFF-os táborokat a Zeneiskola tanárai. Fekete Melinda 6 éve vette át az együttest, elárulta, minden évben a tanárok is nagyon várják a tábort, nemcsak a gyerekek. A Covid miatt néhány alkalom kimaradt, de a program sikere így is töretlen.

– Leginkább a gyakorlásra koncentrálunk. Minden évben van egy ilyen táborunk, vagy elutazunk valahova, van, hogy itt a Zeneiskolában tartjuk. A cél az mindig a gyakorlás, a repertoárnak a felfrissítése, új darabok tanulása. Ebben a táborban, most kettő csoport az, akik bejártak próbálni, a kis ORFF-osok és a nagy ORFF-osok. Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken voltak gyakorlónapjaink, szerdán pedig, egy bulinapunk volt. Vetélkedőztünk, játszottunk, szórakoztunk, ettünk, ittunk, mindenféle játékot kitaláltunk magunknak – nyilatkozta Fekete Melinda Zsófia, az ORFF művészeti vezetője.

Minden tábor alatt bővítik a csoportok repertoárját. A nagyok idén a Boogie Wonderlandot, míg a kicsik a Neunundneunzig Luftballons-t tanulták meg, idézve a ’70-es, ’80-as éveket.

– Már nyolc éve tagja vagyok az együttesnek és amikor csak tehetem, részt veszek a táborokban, már egészen kicsi korom óta. Sajnos a Covid idején volt, amikor nem tudtam jönni, de ez mindig egy óriási lehetőség a fejlődésre és a csapatot is nagyon összekovácsolja, úgyhogy mindig nagyon szeretek részt venni – árulta el Horváth Dorottya Júlia.

Pál Júlia egy fiatal tagnak számít az együttes életében. Tavaly csatlakozott, elődje egyetemre ment, és nagy lelkesedéssel töltötte be a helyét a csoportban. 

– Nekem ez a tábor, egy nagy szeretetbomba, nagyon szeretek megismerkedni a kisebbekkel, nincsen lehetőségünk év közbe együtt próbálni sajnos. Annak is nagyon örülök, hogy nagyon sokszor visszajönnek idősebbek is, akik már elvégezték itt a tanulmányaikat, és elmentek Nagykanizsáról. Így tőlük is tanulhatunk, segítenek fejlődni az ORFF-ban – fogalmazott Pál Júlia.

A nyári szünet véget ér a héten, indul az új tanév. Így a Zeneiskola is újra várja a régi és az új tanulóit. 

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.