Gazdasági fórumot rendezett a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

Az eseményen a külföldi kapcsolatok erősítése mellett, az előadók hangsúlyozták a város ideális fekvésében rejlő kihasználatlan potenciált.

A rendezvényt Balogh László polgármester nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta Nagykanizsa évszázadokra visszatekintő erejét és kitartását, valamint szerencsés elhelyezkedésének köszönhető előnyeit. Emellett kiemelte azokat a jövőbeni lehetőségeket is, amiket remélhetőleg sikerül megvalósítani a városban.

– Hat útkereszteződésen fekszik városunk, két vasúti szárnyvonal találkozásánál, elvileg négy ipari parkunk is lehetne, kettő már van. Az északi, ami majdnem betelt és a keleti, ahová érkeznek az első fecskék, és ha lesz déli elkerülő út, akkor talán déli ipari park is lesz. Illetve a tudományos, innovációs park is, amit Science-parknak is neveznek, reméljük, hogy abból is lesz még valami – mondta Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, az elmúlt 13 évben a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarország sikertörténetnek tekinthető, gazdasági szempontból is. Emellett kiemelte, Nagykanizsa szerencsés helyzetben van, hiszen az Iparkamarával való sikeres együttműködésnek nagyon sokat köszönhet a város.

– Nagyon örülök annak, hogy rögtön azután, miután miniszterelnök úrral történt többszöri tárgyalás után bejelentésre került, hogy a 74-es út, a Zalaegerszeget és Nagykanizsát összekötő út négysávosítása el fog indulni, ami most tervezési fázisban van, rögtön mellé állt a kamara, ennek a jelentőségét felismerve támogatta ezt az elképzelést – fogalmazott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

A meghívottak között Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is szerepelt, aki előadásában a déli országrész és a fejlett nyugati régión belüli fehér foltok fejlesztésének szükségességéről beszélt.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.