Körforgásos gazdaság a víz kapcsán

facebook megosztás

Az ipari víz- és szennyvízkezelés kapcsán tartott nemzetközi konferenciát a Pannon Egyetem és a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ. Az esemény már kilencedik alkalommal nyújtott lehetőséget arra, hogy a piaci szereplők találkozzanak és megosszák egymással tudásukat a legújabb fejlesztések kapcsán. 

Körforgás és fenntarthatóság, ennek elengedhetetlen eleme a víz. Az pedig nagyon fontos kérdés, hogy mi lesz a vízzel és nem csak Magyarországon – így fogalmazott elöljáróban Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

-    9 évvel ezelőtt a nagykanizsai kollégák kitalálták azt, hogy mi, amihez nagyon értünk, az a víz- és szennyvíztisztítás. Elsősorban az ipari, de nyilván a lakossági oldal is. Fogjunk össze, és hozzunk létre egy olyan konferenciarendszert, ahol meg tud szólalni a tudomány, a gazdaság és a társadalmi civil szervezetek. Na, ez az a konferencia, ami működik – mondta Birkner Zoltán.

Az együttműködésnek köszönhetően számos direkt megrendelés érkezik az egyetemhez, amelynek szerves partnere a vízkezelésben a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ. A kétnapossá vált konferencián idén is jó pár szakértő tartott előadást.

-    Vízkezelési vízanalitikai és minden vízvisszaforgatáshoz kapcsolatos témát szeretnénk érinteni. Ez nagyon széles körű, a legújabb kutatási terményektől, az ipari innovációig nagyon sok mindent lefedünk. Ha a témákat nézzük, a fő vonal most a körforgásos gazdaság, amire felfűzzük, amihez nagyon sokan tudnak csatlakozni. Ez lesz a mai délután, a kiemelt szekciónknak a témája – fogalmazott Galambos Ildikó, a Soó Ernő Kutató-Fejlesztő Központ igazgatója.

A nemzetközi tanácskozásra a magyar résztvevőkön túl, a szomszédos országokból, Szlovéniából, Szlovákiából, Romániából, de Algériából és Egyiptomból is érkeztek előadók.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.