Teleki-Platán: projektzárás ütemterv szerint

facebook megosztás

Hivatalosan is lezárult a Teleki-Platán víziközműhálózatának felújítása ma délelőtt. A projekt munkálatai április végén indultak, a műszaki átadás pedig október 6-án volt. A rekonstrukció során összesen csaknem 1400 méternyi ivóvízvezeték-pár újult meg, ami így nem csak a vízveszteséget csökkenti, de energiát is megtakarít.

A csaknem 640 millió forintos európai uniós támogatásból, és további 290 millió forint önrészből megvalósuló beruházás csaknem fél évig tartó munkálatai során többször akadtak nehézségek: például az e-közmű rendszer hiányosságai vagy a nyári kánikula okozta teljesítmény-visszaesés. Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. projektvezetője végső soron pozitívan értékelte a kivitelezést, ami a kellő összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg. 

–  A nehézségek ellenére én úgy gondolom, hogy a projekt sikeresnek mondható. Mind az előkészítési időszakban felmerült problémákat sikeresen meg tudtuk oldani, illetve a kivitelezés időtartama alatt is azt lehet mondani, hogy a lakosság is türelemmel viselte, mind a megrendelő, mind az üzemeltető teljes mértékben segítőkészen állt hozzá a kivitelezési munkákhoz. Én azt gondolom, hogy egy jó csapatmunka eredményeként, sikeresen tudjuk zárni a projektet – mondta Farkas Lóránt, a Szabadics Zrt. projektvezetője. 

Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, az itt lakók életminőségét nagy mértékben fogja javítani az elkészült fejlesztés. A mintegy 100 éves vezetékhálózat kicserélésével ugyanis nem csak az ivóvíz minősége javul, de a háztartási gépek élettartama is növekedhet. 

– Egy olyan projektet tudtunk lezárni, ami úgy gondolom, hogy rekordgyorsasággal valósulhatott meg, s most ennek a projektzáró rendezvénynek a tanúi lehetünk. Körülbelül másfél év telt el azóta, hogy megkaptuk a támogató döntést, és ezt követően került sor a tervezésre, illetve a kivitelezésre is, úgyhogy lezárult teljes egészében a projekt. Most a projektzárási feladatokkal tényleg rekordgyorsasággal le tudjuk zárni ezt a beruházást – fogalmazott Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője. 
Az ügyvezető hozzátette, köszönik a lakosság türelmét és kitartását. A tervek szerint az érintett szakaszokon a jövőben már nem lesz példa a korábban meglehetősen gyakori csőtörésekre és egyéb problémákra.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.