Szükséges a személyes párbeszéd

facebook megosztás

Lakossági fórumot tartott az Éljen Városunk Egyesület Bagolán hétfő este. Fodor Csaba frakcióvezető elmondta, a többi városrészben rendezett hasonló esemény alapján úgy tapasztalják, az embereknek van igénye a személyes párbeszédre, ahol a saját javaslataikkal, problémáikkal is előállhatnak.

Az ősz folyamán már több külső és belső városrészben is megjelentek a frakció tagjai azzal a céllal, hogy az ott lakók is hallathassák a hangjukat. Azt tapasztaljuk, hogy ezek a belvárostól távol eső vidékek mindig nehezebb helyzetben vannak – fogalmazott Fodor Csaba. Legfőképpen az önkormányzat és a lakók közötti személyes kapcsolat hiánya az, ami megnehezíti a mindenki számára megfelelő együttműködést. Az ÉVE politikusai ezt szeretnék kiküszöbölni a fórumokkal.

- Eljövünk, akiket érdekel, hogy mi mit mondunk, annak örülünk, de minket igazából az érdekel, hogy ők mit mondanak, mert mi abból okosodunk, abból tanulunk, hogy mik azok a problémák, amiket meg lehet oldani, és meg lehet beszélni. Mert nyilván van egy csomó pénzkérdés, és van, ami nem pénzkérdés, de ezeket csak így tudjuk megoldani, megbeszélni. És most van a frakció olyan helyzetben, hogy ezeket végig tudjuk beszélni, végig tudjuk tárgyalni, hiszen hamarosan készül a 2024-es költségvetés is, és ehhez nekünk fontos tudni, hogy melyek azok a feladatok, amiket nekünk el kell végezni – fogalmazott Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

ÉVE

A politikus úgy véli, az embereknek nagy szüksége van az ilyen találkozásokra, ahol valódi párbeszéd tud kialakulni az önkormányzati képviselők és az egyes körzetek lakói között. Ilyenkor főként a lakókörnyezetüket érintő problémák kerülnek elő, amik ugyan területtől függően változhatnak, de sokszor van átfedés köztük.

- A hulladékszállítástól, a helyi tömegközlekedésen, az utak, járdák állapotáig. Azokban a városrészekben, ahol bezárt a posta, mit lehet csinálni vagy azokban a városrészekben, ahol nincs ATM, ott mit lehet tenni. Tehát ilyen jogos emberi kérésekkel állnak elő, amiket mi nyilvánvalóan megjegyzünk, a szükséges intézkedéseket elindítjuk, van ami rövidebb, van ami hosszabb időtartamot vesz igénybe, meg ugye az erőforrásainkat is ehhez kell majd igazítani – tette hozzá Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Fodor Csaba hozzátette, előreláthatólag nehéz lesz a jövő év a város életében, hiszen a kormány még jobban megnövelte azoknak a saját bevételeknek az elvonását, amiből esetleg Bagolán vagy a Szentgyörgyvári hegyen járda és útfejlesztések történhetnének.

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.