Valóra váltják a gyerekek karácsonyi kívánságát

facebook megosztás

Merj nagyot álmodni címmel indított jótékonysági kezdeményezést a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ. A program során 25 rászoruló gyerek karácsonyi kívánságát szeretnék valóra váltani civilek és szervezetek segítségével.

A kezdeményezésben 25 gyerek szerepel, akiket egy adventi kalendáriumból választhatnak ki a támogatók. A programmal azoknak a családoknak nyújtanak segítséget, ahol enélkül nem kerülhetne ajándék a fa alá. Mészáros Adrienn intézményvezető elmondta, az adományozók mindegyike egy-egy gyereket támogathat a neme és az életkora alapján, kérés esetén pedig maga a szponzor is anonim maradhat.

– Pontosan látjuk a mindennapi munkánk során, hogy nagyon sok olyan család, nagyon sok olyan kisgyermek él a városban, akiknek a karácsony nehézséget jelent, az ajándékozás problémát okoz, viszont én úgy gondolom, hogy minden gyermeknek megjár a karácsonyi álom valóra váltása. Ezáltal több gyermeket tudunk bevonni, és most úgy gondoltuk, hogy nem vállalkozókat keresünk meg, hanem folyamatosan így az ünnepek előtt jönnek a megkeresések az intézményünk felé, hogy valakit szívesen támogatnának, valakinek segítenének, és úgy gondoltuk, hogy akkor ezt valamilyen program keretébe akkor sűrítsük bele – mondta Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

A rászoruló gyerekeket a köznevelési intézmények pedagógusainak segítségével választották ki, majd a részvételükhöz minden estben a szülők beleegyezését kérték. Mészáros Adrienn hozzátette, a támogatás, akár baráti társaságok összefogásával is megvalósulhat.

ajándék

– Itt a legapróbb, tehát a könyvajándékoktól, a ruhákig, valaki okostelefont, tabletet szeretne, merthogy nem tud kapcsolódni azokhoz a közösségekhez, amelyekben ő éli a mindennapjait, mert neki még soha nem volt okostelefonja. Játék, lego, kreatív készletek, művészethez kapcsolható dolgok, úgyhogy minden gyermeknek sajátságos igényei vannak, de én úgy gondolom, hogy mindegyik maximálisan teljesíthető – tette hozzá Mészáros Adrienn, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője.

Mivel az ajándékokra szánható összeg nincs korlátozva, így akár egy apróság megvásárlása is szebbé teheti valaki karácsonyát. A kezdeményezésre jelentkezni az intézmény közösségi oldalán lehet.

 

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.