Az idei első véradás

facebook megosztás

A 2024-es esztendő első véradására várták az önkénteseket kedden a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének bázisára. A Sugár úti állomáson összesen 23-an nyújtották karjukat.

Pár héttel ezelőtt, decemberben zajlott a helyi Vöröskereszt utolsó tavalyi akciója, az adventi véradó hét. Annak csakúgy, mint az új év első véradásának, hagyománya van – mondta el Goór Violetta véradásszervező.

- Kicsit szakítottunk a hagyományokkal, mert az év első véradása Kiskanizsán szokott lenni, a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házban. Viszont most a dátumok nem úgy jöttek ki, mert minden január első vasárnapján vagyunk Kiskanizsán. Az új év összekutyulta ezeket a dolgokat, viszont valamennyire tartjuk magunkat ezekhez a hagyományokhoz – tudtuk meg Goór Violettától, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezőjétől.

véradás

2024 első alkalmáról értesítették a rendszeres véradókat is, közülük sokan megjelentek. Dara Zoltán Ferenc 52. alkalommal adott vért. Mint azt elmondta, annak idején, katona korában segített először, majd egy rövid kihagyást követően az utóbbi 15 évben nyújtotta folyamatosan a kezét.

- Más embereken segítsek, meg az egészség szempontjából is fontos. Férfiaknál, hogy frissüljön a vérünk, ilyen szempontok vezérelnek a véradáshoz – fogalmazott Dara Zoltán Ferenc.

Az év első véradási napján 23-án jelentek meg a Sugár úti állomáson. A kiskanizsai alkalom sem marad el, január 7-én vasárnap, az év első vasárnapján a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házban várják a véradókat reggel fél 9-től fél 1-ig.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.