A legjobb vadászfotókból nyílt kiállítás a Plakát Házban

facebook megosztás

Megnyílt a Nimród 111 kiállítás a Magyar Plakát Házban. A résztvevők az elmúlt évek legjobb vadászfotóit tekinthetik meg a tárlaton.

A Nimród Vadászújság alapításának 111. évfordulójára szervezett vándorkiállításon az elmúlt évfolyamokkal megegyező számú képet állítottak ki a szervezők. A tárlatot egyszeri kiállításra tervezték, sikere miatt azonban az ország több városában megtekinthették már a vadászat iránt érdeklődők. A fotók java része a folyóirat mostani fotósainak, illusztrátorainak az alkotása, de néhány képpel a magazin korábbi munkatársára Nagygyörgy Sándorra is emlékeznek. A tárlat sikeressége Bors Richárd főszerkesztő-helyettest is meglepte.

vadász

- Minden vadászjeggyel rendelkező hazai vadász megkapja magát az újságot. Gyakorlatilag így mi hátra is dőlhetünk folyóirat tekintetében. Jók a visszajelzések, tehát mindenféleképpen azt tudjuk mondani, hogy jó az újságnak a visszhangja. A fotókiállításról annyit tudok elmondani, hogy az embereket érdekli a fotó, érdekli a természet megjelenítése, illetve a többezres látogatóból is azt gondolom, hogy mindenféleképpen szükség van az ilyen tárlatokra - fogalmazott Bors Richárd, a Nimród Vadászújság főszerkesztő-helyettese. 

A kanizsai kiállításmegnyitóra több fotóművész is eljött. Szigeti Edit 10 éve foglalkozik fotográfiákkal és a kiállításon számos alkotása is megtekinthető. Számára a legkülönlegesebbnek egy ásító szarvast ábrázoló kép számít, amelynek keletkezési körülményeiről stábunknak is beszélt.

- Igazából nagyon távolról láttam meg a szarvasokat, mert legalább 150 méterre voltak tőlem és fix 400-as objektívvel fotózom, tehát jóval közelebb kellett jutnom hozzá. Milliméterről-milliméterre cserkentem rá a szarvasokra hason kúszva. Jó páran voltak, tehát elég sok szempár figyelt engem, nem volt egyszerű dolgom, de szerencsére sikerült belopnom a szarvashoz és így készült ez a fotó – mondta Szigeti Edit, a Nimród Vadászújság természetfotósa. 

vadász

A kiállítást Kovács Zoltán államtitkár nyitotta meg, aki a vadászújság főszerkesztői pozícióját is betölti. Beszédében hangsúlyozta, a tárlat, valamint a vadászati világkiállítás sikere is bizonyítja számukra, hogy a vadgazdálkodásról és természethez való viszonyról lehet úgy beszélni, hogy azt az emberek magukévá tudják tenni.

- Egyszerre vagyunk tanúi annak, hogy a 20. századtól örökölt és a 21. században még tovább hergelt tömegtársadalmi környezetben az ember elidegenedése a természettől azt az illúziót kelti, hogy eltávolodott tőle. Valójában nem tud eltávolodni tőle, mivel ott van benne minden elemében, minden percében meghatározza a természet létét, a természeti és a minket körülvevő fizikai környezet mibenlétét – tudtuk meg Kovács Zoltántól. 

A kiállítás megnyitóját a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti iskola növendékeinek műsora színesítette. A tárlat február végéig látogatható.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.