Közeleg a Város Napja

facebook megosztás

Április 26-án és 27-én rendezik az idei Város Napját az Erzsébet téren. A programkavalkádot – amelynek néhány fellépőjét már bejelentették – idén is a Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület szervezi.

A helyi kulturális központ és az egyesület a 2022-es és a tavalyi Város Napját, valamint az előző évi Dödöllefesztivált is közösen bonyolította le. Kovácsné Mikola Mária úgy fogalmazott, egy összeszokott szervezőgárda felel idén is a programokért. Az első napon az Ed Phillips and the Memphis Patrol zenekar mellett Blahalouisiana és a Margaret Island lép fel, míg szombaton a Mobillbox, a Honeybeast és a Hooligans szórakoztatja a város főterén a közönséget. Az előző évektől eltérően idén nemcsak az Erzsébet tér szolgál majd az események színhelyéül.

városnapja

- A Magyar Plakát Ház és a Kiskastély hátsó udvarában, a füves területen is lesz egy kisebb színpadunk. Ezáltal is egy kicsit nagyobb repertoárt tudunk biztosítani, hiszen a nagy együtteseknek a műszaki, technikai beállása miatt esetenként szünetet kellett tartani a nagyszínpadon. Ezt most kiküszöböljük azzal, hogy a kisebb színpadunkon is teret és lehetőséget biztosítunk, elsősorban a helyi fellépők számára - mondta el Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ intézményvezetője. 

A KKK igazgatója kiemelte, amint megkapták az ajánlattételt a szervezésre, azonnal nekiláttak a közös munkának, amelynek tervezési folyamata már a 2023-as esemény után elkezdődött.

- Gőzerővel készülünk már természetesen. A kulisszák mögött zajlanak az előkészületek, szerződéskötések, az infrastruktúra megszervezése és leszervezése és tulajdonképpen minden fellépővel az egyeztetés - fogalmazott az intézményvezető. 

Kovácsné Mikola Mária hozzátette, terveik szerint az idei Város Napja teljes műsorát két héten belül megismerheti majd a közönség.

K.T.

(Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.