Ünnepel a fürdőváros

Zalakaros várossá nyilvánításának 22. évfordulóját ünnepelték a hétvégén. A hivatalos program részeként köszöntötték a település legifjabb lakóit, valamint kitüntetéseket is átadtak.

Idén 21 gyermek kapta meg a zalakarosivá válás jelképét, a babakendőt. Az apróságokat Koszoru Péter káplán áldotta meg. A legkisebbek után azokat az ifjakat szólították a színpadra, akik idén töltötték be 18. életévüket. A fiataloktól Novák Ferenc polgármester azt kérte, őrizzék meg és gyarapítsák a város értékeit, valamint vegyenek részt aktívan a település közösségének életében.


Idén 21 gyermek kapta meg a zalakarosivá válás jelképét, a babakendőt (Fotó: Gergely Szilárd)

A 20 éves Búzavirág Hagyományőrző csoport Kisgyerekek játékai című műsorát követően Novák Ferenc polgármester összegezte az elmúlt esztendő eredményeit. A település több kitüntetéssel gazdagodott, valamint számos jelentős fejlesztés valósulhatott meg. A turizmust tekintve pedig minden eddiginél többen látogattak el a fürdővárosba.

–   Huszonkét éves a városunk. Mindig Szent Anna naphoz kötődik ez az ünnep és ekkor egy kicsit számot adunk arról, hogy mi történt, mit szerettünk volna elérni és mi az, amit meg kell oldanunk. Most azért is érdekes a dolog, mert nemcsak a 765. évfordulóját ünnepeljük az első írásos említésnek, nemcsak az, hogy 35 éve lettünk nagyközség, hanem valójában egy ötéves ciklust is zárunk, tehát a mostani testület, a mostani polgármester gyakorlatilag elköszön a településtől és várja az emberek döntését, hogy hogyan tovább – fogalmazott Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.


A Búzavirág Hagyományőrző csoport Kisgyerekek játékai című műsorát adták elő (Fotó: Gergely Szilárd)

Idén Zalakaros díszpolgára címet Benkőné Gulyás Edit kapta több évtizedes tanári, iskolaigazgatói, valamint képviselői tevékenységének elismerésül. Zalakaros Turizmusáért és Vendéglátásáért díjban részesült Molnár Veronika és Czimondor Nándor. Zalakaros Kultúrájáért Bors Mária vehetett át kitüntetést. A Zalakaros Sportjáért díjat pedig Jámbor Balázs kapta.

Szombaton kézműves kirakodóvásárral és a kitelepült borházak kínálatával várták az érdeklődőket. A jó hangulatról a tízéves Bottal-fogó Táncegyüttes gondoskodott, ami októberben Zalakaros testvérvárosába, Puchheimbe látogat. – Most már másfél éve készülünk erre a meghívásra, hogy Németországban felléphetünk és egy órás műsort kell adnunk. Ennek most a – mi úgy nevezzük, hogy – a „bőszoknyás” részét fogjuk bemutatni. Zalai tánccal fogunk kezdeni, utána következik egy Rábaközi válogatás és Rimócra fogunk legmesszebbre eljutni, a mi területünkhöz képest – mondta el Kovácsné Balogh Gabriella, a Bottal-fogó Táncegyüttes művészeti csoportvezetője. Az est további részében Dér Heni és a Helios zenekar szórakoztatta a közönséget. A szórakoztató programok vasárnap is folytatódtak.