Kiküzdött győzelem a megyei rangadón

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában megyei rangadót rendeztek, melynek keretében az FC Nagykanizsa a Hévíz SK legénységét fogadta.

FC Nagykanizsa (3.) - Hévíz SK (16.) 2-1 (1-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 6. forduló. Nagykanizsa, 400 néző. Jv.: Bana G. (Kiss B., Perák). G.: Kretz (2.), Vittman (53.), illetve Pajor (38.)

Nagykanizsa: Borsi - Simonfalvi, Major, Szabó B., Horváth B. - Kretz, Béli M. (Gerencsér A., 68.) - Szegleti, Hampuk (Bagó B., 81.), Lőrincz (Herzsenyák, 73.) - Vittman. Vezetőedző: Barna László.


És akkor Kretz Bálint (fehér szerelésben) a gólja előtt megindult a hévíziek kapuja felé...

Fotó: Gergely Szilárd

A két zalai labdarúgó együttes tizenöt hónap után találkozott tétmérkőzés keretében, csak már nem a megyei bajnokságban és ezúttal nem Hévízen, hanem a harmadik vonalban, ráadásul Nagykanizsán. A szokásos dél-zalai kezdés ezúttal nem késett, hiszen Kretz Bálint a teljes hévízi térfélen átrobogva a balösszekötő helyéről Macher Dánielen, a vendégek kapusán átemelve szerzett vezetést a vendéglátóknak. A gólt követően a nagykanizsaiak Lőrincz Bence révén kapufát is lőttek, de a vendégek is mind többször jutottak el Borsi Bence kapujáig. Sőt, idővel mintha a hévíziek mind bátrabbak lettek volna és a 38. percben Pajor Imre, a fürdővárosiak csapatkapitánya végül a hálóba is gyötört egy ide-oda pattogó labdát az öt és felesen belül.

A második félidő eleje sem hozott szebb futballt, majd Vittman Ádám az 53. percben volt eredményes. A kanizsai vezetés után ismét a HSK kapott erőre, melynek csúcspontja egy kiharcolt büntető lett. A tizenegyest, melyet Tóth Gergő végzett el, Borsi Bence kivédte, mi több, az ismétlést is hárította. Ez mintha ébresztőt fújt volna Barna László legénységének, onnantól ismét többet veszélyeztettek, igaz, a Hévíz előtt is adódott még veszélyt magában hordozó támadás. Az eredmény azonban már nem változott...

- Jól kezdtük a mérkőzést, de sajnos a második gólt nem tudtuk rárúgni az elsőre a lehetőségeinkből – mondta el a meccset követően Barna László, az FCN vezetőedzője. - Aztán egy ártalmatlan szituációban a védőink közötti egyet nem értés végett egyenlített ellenfelünk, de együttesünk erejét mutatja, hogy valódi csapatként hozni tudták a meccset.

P.L.