Megjárt ez az ezüst

Amint az a napokban kiderült, a Magyar Labdarúgó-szövetség részéről úgy döntöttek, hogy a néhány hónapja idő előtt lezártnak tekintett NB II-es futsal bajnokságban is elismerésben részesítik a legjobban szerepelt csapatokat.


Schuller Ferenc (elöl piros mezben) és Kollár Péter (hátul) nem hiába rohamozták ellenfeleik védelmét a futsal NB II-ben

Fotó: Gergely Szilárd

Mindez azt jelenti, hogy az NB II Nyugati csoportjában a felsőházi rájátszást éppen csak elkezdő Nagykanizsai Futsal Club a második helyen állva volt kénytelen befejezni a bajnokságot. Mégsem ment azonban a remeklés úgymond kárba, hiszen a kanizsaiak hivatalosan is ezüstérmesek lettek. Az öröm nem volt kicsi így utólag sem a csapat háza táján.

- Nagyon örülök, hogy a szövetség végül mégis elismerte a csapatok éves munkáját – fogalmazott az NFC edzője, Bagó Gábor. – Igaz, "csonka" év volt ugyan, de úgy gondolom, nem csak a mi klubunk, hanem a többi egyesület szintén megérdemelte, hogy díjazzák valamilyen formában azt a munkát és erőfeszítést, amit idén letettek az asztalra. Az külön öröm számunkra, hogy a második NB II-es szezonunkban mind az alapszakasz, mind pedig a rájátszás során az előkelő második helyezést értük el. Nagyon nagy köszönet jár a vezetőségünknek, a támogatóinknak és szurkolóinknak, akik nélkül nem sikerült volna ezt a szép eredményt elérnünk. Játékosaink az egész szezon során kihozták magukból a maximumot. Sajnálom, hogy annak idején márciusban úgy lett vége ennek a remek évadnak, ahogy, de biztos vagyok abban, ha folytatódik a bajnokság, még remek mérkőzéseket játszottunk volna.

P.L.