Csökkent az integritási kockázat Észak-Zala hulladékgazdálkodási szolgáltatójánál

facebook megosztás

Az Állami Számvevőszék nyolc önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot ellenőrzött 2021-ben, amelyek a tanácsadás eredményeként lépéseket tettek a számviteli és integritástudatos szabályozási környezet kialakítására - közölte az ÁSZ az MTI-vel.     

Az ÁSZ azonosította a kockázati területeket és a gazdasági társaságok vezetőihez figyelemfelhívásokat intézett, amelyek az alapvető számviteli szabályozások, a 2021. évtől kötelező integritást erősítő szabályozásokra irányultak - részletezték.     

A számviteli és integritástudatos szabályozási környezet kialakítása esélyt ad a szabályos gazdálkodásra - jegyezte meg a számvevőszék közleményében.    

Magyarország alaptörvénye és a nemzeti vagyonról szóló törvény értelmében a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni - emlékeztetett az ÁSZ. A közvagyonnal való felelős gazdálkodás megkívánja a vagyonvédelem kialakítását és működtetését is, tehát az integritáskontrollok alkalmazását is - tették hozzá.    

Az ellenőrzöttek között volt a MiReHu Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., Dél-Kom Dél-Dunántúli Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft., Vasvíz Vas megyei Víz- és Csatornamű Zrt., Debreceni Hőszolgáltató Zrt., Szegedi Távfűtő Kft., Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft., Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. és Nyírségvíz Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zrt.

MTI

(Borítókép: zkn.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.