Remekül zárta az évet a férfi asztaliteniszcsapat

facebook megosztás

Eseménydús évzáráson vannak túl a Kanizsa Sörgyár SE asztaliteniszezői. A női extraligában az egyesület nem tudott a legerősebb összeállításában kiállni, így két vereséggel zárt, az NB I-ben szereplő hölgyeket csak a zöld asztalnál tudták legyőzni, a férfiak NB II-es együttese viszont hibátlanul zárta a legutóbbi mérkőzéseit.

Az egyesület legmagasabb szinten játszó női csapata tartalékosan tudott kiállni az Extra Liga hajdúhadházi hétvégéjére, mivel Vejnovic Ivana megsérült, Radmila Tomijakot pedig nem engedte el szerbiai klubja erre a fordulóra. Az első napon a kanizsaiak egy-egy mérkőzést tudtak nyerni az Orosháza és a DEAC ellen Elena Oprea révén. A második napon már Gvozdenovic Katarina is szóhoz jutott, de  a Kiskunmajsai AC 6:3-al, a PTE PEAC pedig 6:4-el jobbnak bizonyult a dél-zalaiaknál. 

A Sörgyár második csapata az NB I Nyugati csoportjában pótolta elmaradt mérkőzéseit. A GYAC Aréna II elleni 8:2-es sikerből Gvozdenovic és Végh Zsuzsanna három-három győzelemmel vette ki a részét, de Deák Regina is nyert egy mérkőzést. A két éljátékos a Győri Elekromos ellen is hibátlan maradt egyesben, ez a teljesítmény pedig 6:4-es kanizsai győzelmet eredményezett. A forduló krónikájához tartozik, hogy a Szekszárd elleni meccssorozatot a sörgyáriak kérésére elhalasztották volna, az ellenfél klubvezetése azonban hivatalosan nem egyezett bele a másik időpontba, így a zöld-asztalnál dél-zalai vereséget írtak jóvá.

A férfiak NB II-es csapata mindhárom meccsét megnyerte és élen várja a folytatást a Dél-Nyugati csoportban. A Beremend elleni 12:6-os párharcban Berdár Norbert négy, Zborai Gyula három sikert jegyzett, a Siófok elleni 13:5 alkalmával az urak között is asztalhoz álló Végh Zsuzsanna zárt négyből négyes mérleggel, míg a Baja ellen Berdár, Zborai és Bihercz Tamás mutatott be hibátlan teljesítményt.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.