A kanizsaiak szerint kiütközhetnek a jelenlegi időjárás hátrányai

facebook megosztás

Tavaszias időjárás volt tapasztalható az elmúlt napokban Nagykanizsán. A nappali hőmérséklet a 20 Celsius-fokot is elérte. A megkérdezett helyi lakosok többsége szerint a globális felmelegedés miatt alakult ki a megváltozott klímahatás.

A szakértők szerint a klímaváltozás okozza az évszakokra nem jellemző kiszámíthatatlan időjárást. A jelenlegi meleg nincs jó hatással az emberi szervezetre, ráadásul a hőmérséklet az ökoszisztémát is negatívan befolyásolja.

– Ez a klímaváltozás mind, és ez ugye egyre rosszabb lesz majd, ennek szerintem majd megisszuk a levét tavasszal március, április körül – mondta Horváth János.

Az általunk megkérdezett nagykanizsaiak életére is negatívan hat a meleg. Szíj Sebestyén úgy látja, hogy az embereknek jobban oda kellene figyelni a környezetük megóvására. – Egyáltalán nem normális és ez az embereknek köszönhető természetesen, az a hogyan bánik a környezettel, rengeteg szemetet eldobnak az emberek, szemetelnek állandóan mindenhol is azt látom szatyrok, palackok, fémdobozok igaz, hogy viszonylag ezek elbomlanak, de ez akkor se normális – fogalmazott Szíj Sebestyén. 

– Nekem az a véleményem, hogy már nagyon hiányzik a tél én nagyon télies ember vagyok, úgyhogy nagyon szeretném, de hát nem tudunk mit csinálni ez van, tavasz van tavasz van lehet márciusban lesz egy kis hó – vélekedett Szabó Balázs.

A meleg tavaszias időjárás az állatoknak és a gyümölcsfáknak sem kedvez Kovács Istvánné és Orbán András szerint. 

– Globális változás, megfordult a világ teljesen, hát mi van Amerikában és mi van itt, nem tudom, hogy mi lesz mire számíthatunk ebben az évben, nem pusztulnak ki a férgek a gyümölcsök nem állnak el, alig látni madarakat, méheket mi lesz velünk, nem jó ez az időjárás, ép egészséges normális embernek sem, nem egy betegnek vagy akinek valami baja van – mondta Kovács Istvánné. 

 – Általában úgy szokott lenni, hogy enyhe hideg tél és tavasszal meg fagyos idő, gyümölcsfáknak nem tesz jót, meg elfagynak a virágok, a sok baktérium meg a kártevők nem fagynak el tovább élnek kellene januárba egy jó hétig mínusz 10, 20 fok – fogalmazott Orbán András. 

A meteorológiai előrejelzések szerint januárban sem számíthatunk igazi télies időjárásra, nappal fagypont alatti hőmérséklet és nagy mennyiségű hó továbbra sem várható a következő időszakban.

K.VI.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.