Elindult a III. Carp Cup, azaz a nagyhalfogó megmérettetés a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

Szerdán elfoglalták a kisorsolt állásaikat a csapatok. Az egységek négy napig versenyeznek, így vasárnap derül ki, hogy melyik formáció lesz az idei bajnok.

A verseny szerdán délután 1 órakor indult, és egészen vasárnap délelőtt 10 óráig tart. 26 csapat foglal helyet ezekben a napokban a tó keleti oldalán. A Carp Cup népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a pár hónappal ezelőtt meghirdetett kiírást követően, szinte azonnal megtelt a létszám, sőt, túljelentkezés is volt. Ez annak tudatában különösen nagy szó, hogy a nagyhalfogó bajnokság a tó történetében fiatal programnak számít.  

–Örömmel mondhatom, hogy a helyi csapatok mellett nagyon sokan jöttek már vidékről is, a Csónakázó-tó egyre népszerűbb, egyre jobban megismerik országszerte. Vannak most a Dunántúlról, Budapestről, sokfelől érkeztek csapatok. Szervezőként nagyon készültünk, egy komolyabb munka előzte meg a versenyt, a felkészülést – emelte ki  Szépligeti Feren, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

Az idei versenyen ismét elindult a tavalyi győztes, a kanizsai Carp&Wine Carpteam.  

– Az az igazság, hogy tavaly nagyon hideg volt a víz. Azt láttuk, hogy ahol voltunk, a tó vége felé, próbáltuk a kisebb halakat megfogni. Tavaly ugye a 3 kg felettiek számítottak, próbáltuk a kisebb halakat megfogni, a legtöbb halunk 3 és 5 kg volt, a végén 80 pár kilóval nyertünk. Az első egy-két nap a taktika, a helykeresés része volt, mi is próbáltuk a csalikat. Aztán mikor ráéreztünk, hogy az adott helyen ez működik, akkor mi is ezt próbáltuk. Akkor ez bejött, idén meglátjuk, melyik csali fog működni – hangsúlyozta  Szentgyörgyvölgyi Tibor, a Carp&Wine Carpteam tagja. 

Az idei verseny újítása, hogy a 3 kg helyett az 5 kg-os kifogott halak számítanak. Az első másfél nap után már voltak szép fogások, mint az a képeken is látható, 10 kg feletti példányokat is sikerült megakasztani. Szépligeti Ferenc arra figyelmeztet: a verseny miatt a tó keleti oldalán, a szigettől északi irányba le van zárva egy szakasz, ám szívesen látják az érdeklődőket, a pecásokat és mindenki mást, aki kíváncsi egy ilyen versenyre és a tóban lévő „óriásokra”.  

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.