Falusi kalandok

facebook megosztás

Először rendeztek élménytábort Kisrécsén, Falusi Kalandok névvel. Az óvodás és kisiskolás korosztályt megcélzó programon a falusi élet mozzanataival ismerkedhettek meg a gyerekek, valamint számos szórakoztató elemmel készültek nekik a szervezők.

Már régóta szerette volna megvalósítani a programot Zsovár Adrienn, hogy segítsen azoknak a szülőknek, akik a nyári szünet ideje alatt nehezen tudják megoldani a gyermekeik elhelyezését. Az ötletet mindenképp falusi környezetben képzelte el, hogy a városi forgatagban felnövő gyerekeket egy kicsit közelebb hozza a természethez.

–Ezért gondoltam, hogy ez jó ötlet, hogy a modern világból egy kicsit kiszakítani ezeket a gyerekeket, és a falusi lét, meg a tiszta levegő igazából csodákra képes, úgyhogy azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség gyerekeknek. Mivel a saját gyerekeim úgymond adottak, ez a 4 és 6 éves korosztály a célközönség, de úgy lőttem be a korosztályt, hogy 4-től 8 éves korig várom szeretettel a gyerekeket – árulta el Zsovár Adrienn, táborvezető.

A tábor 5 napon keresztül, reggel 8-tól délután 5 óráig tart. Stábunk ottjártakor éppen vízibiciklizés volt a program, a helyi tavon. Ezen kívül a kicsik megismerkedhettek különböző tanyasi állatokkal, traktorozhattak, íjászkodhattak, és persze a medencézés sem maradhatott el, illetve egy erdei kincskereső túra is várt még rájuk. Bognár Barnának és Zsovár Emmának a sportosabb programok voltak a kedvenceik.

Amikor a Benivel kicsit fociztunk –Árulta el Bognár Barna. –Nekem meg az volt a kedvencem, amikor lődöztünk a nyilakkal – tette hozzá Zsovár Emma

A résztvevők a tábor alatt sokféle állattal találkozhattak, Farkas Annának és Szentes Annamáriának a velük kapcsolatos időtöltés tetszett a legjobban.

Amikor elmentünk a Barnáék házába, és simogattuk a cicákat, és azt játszottuk, hogy az állatokat megvédjük – emelte ki Farkas Anna. –Nekem is ugyanez, amit ő mondott, nekem is ugyanez volt a kedvenc programom – mondta el Szentes Annamária.

Zsovár Adrienn elmondta, a terveik szerint jövőre a napközis mellett már bentlakásos formában is szeretnék megvalósítani a programot.

SZ.F.

(Borítókép- Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.