Hősök és amazonok csatája

facebook megosztás

Presztízskérdés az osztályok között a 24 órás focitornán való részvétel – mondta a torna után az első helyezett 12.A csapatkapitánya. A Batthyány Lajos Gimnáziumban 16. alkalommal hirdették meg a városnapi bajnokságot, amely idén is a hősök és az amazonok csatájának bizonyult.

24 óra után sem lankadt a figyelem és a lendület – a csapatok az utolsó pillanatig a szívükön viselték a torna kimenetelét. Ahogy a helyezésért küzdő osztályok is. Hetesrúgásokban a 11. A szerzett több gólt, második a 12.B lett, a focimaratont pedig a 12.A nyerte meg. A csapat második alkalommal szerezte meg a bajnoki címet.

– Presztízsdolog a részvétel a csapatok között. Az iskolában is sokan beszélnek erről, és ez nagy dolog nekünk. Ezt egy batthyánys érti – mondta el kérdésünkre a csapat kapitánya, Abay Nemes Ádám.


A tornán néhány pedagógus is mezt húzott: a képen Török Tamás készülődik a hetesrúgáshoz

A focimaratonon résztvevő fiúk és lányok hősként küzdöttek, még a péntek éjszakai zivatar idején is. Teljesítményükhöz és kitartásukhoz Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is gratulált.

– Azt kívánom mindannyiuknak, hogy ez folytatódjon, és a következő évben, években is – attól függően, ki hol tart a tanulmányaiban – vegyen részt ezeken a tornákon, hiszen ezek a dolgok kötődést jelentenek az iskolához, ahhoz a közösséghez, amelyhez tartoznak – fogalmazott a politikus.

A díjátadón mezek, érmek és kupák is gazdára találtak, a bajnokoknak pedig a városi gerillakertészeti akció győztese, a Fidelitas csapata is felajánlotta jutalmát, egy 20 ezer forint értékű pizzautalványt. A 24 órás focitorna gólkirálya Sipos Marcell lett 27 góllal.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.