Elkezdődött az adventi forgatag

facebook megosztás

Már ég az első gyertya a koszorún – tegnap volt advent első vasárnapja. Nagykanizsán idén is közös gyertyagyújtásra várták az érdeklődőket. A következő napokban, hetekben számos program segíti az ünnepre hangolódást.

Az elmúlt napokban felragyogtak az ünnepi fények a városban, vasárnap este pedig elkezdődött az egész adventet átölelő programsorozat. Sokan korzóztak az Erzsébet téren, ahol korcsolyapálya, élő betlehem, árusok és játékok sokasága várta a kanizsaiakat.


Az élő betlehem a felnőttek körében is népszerű

A meghitt hangulatról tegnap Aczél László gondoskodott, de sokan meghatódtak azon is, hogy a körhinta és a karácsonyi gyermekvasút tulajdonosa száz jegyet ajánlott fel olyan gyermekeknek, akik nehéz körülmények között élnek.

– Így majd ők is tudnak részesedni egy kicsit ebből az örömből, ami nekünk ugyanolyan öröm. Lehet, hogy közhelyes, de adni mindig jobb, mint kapni – mutatott rá Greznár Gábor.


Balogh László polgármester (balra) átveszi az ajándékjegyeket Greznár Gábortól

A gyerekek a következő napokban kézbe is kapják a kuponokat.

– A családsegítőn és a Családok Átmeneti Otthonán keresztül szeretnénk, ha ez a sok-sok ajándékjegy jó helyre kerülne. Az adventi forgatagban a játék is nagyon fontos, mert a játék szeretetteljes, jó esetben mindig. Ez a gyerekeknél célt ér, de ilyenkor talán a felnőttek is tudnak gyermeki lélekkel ünnepelni – nyilatkozta Balogh László polgármester.

Az advent a karácsonyt megelőző időszak, a várakozás középpontjában a kis Jézus megszületése áll. Ezzel kapcsolatos gondolatait Böszörményi Géza atya, a Piarista-iskola igazgatója osztotta meg.


Az első gyertyát Böszörményi Géza igazgató atya gyújtotta meg

– A karácsony a keresztények számára Jézus születésének az ünnepe, de mindenki másnak is jelent valamit. A szeretetet, a családot, a közösséget. Bármelyiket nézzük ezek közül, mindegyik arról szól, hogy mi tesz minket emberré, miért élünk – fogalmazott.

A köszöntőt követően a város adventi koszorúján is felragyogott az első gyertya, majd a Piarista-iskola kórusa adta elő ünnepi műsorát. Az adventi rendezvénysorozat péntek délelőtt Csodaváró Mikulás-napi Ünnepséggel folytatódik, szombat és vasárnap este pedig újabb koncertek lesznek a zenepavilonnál.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.