Ünnepi közgyűlés: Balázsovits Lajos és báró Wlassics Gyula Nagykanizsa díszpolgára

facebook megosztás

Több arra érdemest kitüntetett az ünnepi közgyűlésen a város képviselő-testülete. Az elismeréseket a HSMK színháztermében vehették át a kitüntetettek.

Az ünnepélyes közgyűlés most rendhagyó módon, a pandémia időszak miatt április helyett augusztus végére tolódott. Az elismerések odaítélését minden évben sok szervezés és tanácskozás előzi meg, hiszen a javaslatokat egyeztetni és véleményezni kell a bizottságoknak.  

– Minden évben a város napját megelőzően felhívást teszünk közzé. Erre van egy rendeletünk és a rendeletben megfogalmazottaknak megfelelően mindenki tehet rá javaslatot. Ezeket a javaslatokat összesítjük. A bizottságok véleményezik és ebből választja ki a közgyűlés azokat, akiknek díjakat ad – nyilatkozta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A kimagasló teljesítményt nyújtóknak Balogh László, Nagykanizsa polgármestere adta át a díjakat. 

– Nagykanizsán sok kiváló ember van és én abban bízom, hogy mindenki a maga helyén igyekszik kiváló lenni. De kitüntetni csak néhányukat lehet és így van ez rendjén, hogy arra érdemes kevesebb van. Mindenkinek törekedni kell arra, hogy csillag legyen a maga helyzetében – tette hozzá Balogh László polgármester.

Bicsák Miklós könyvkötő-mester büszkén vette át a díjat és elmondta, hogy hatalmas erőt ad neki az elismerés és amíg csak ereje bírja folytatja eddigi munkásságát.

– Ez megint egy olyan erőt adott, hogy úgy érzem nem adhatom fel. Tessék dolgozni és csinálni. Így fogom tenni a továbbiakban is. Országos hírünk van, ami az embert erősíti. Ezt nagyon szeretném átadni családon belül a fiamnak – mondta Bicsák Miklós könyvkötő-mester.

A 21 éves Balog Krisztián szakmája csúcsát szimbolizáló versenyeken elért teljesítményét is kitüntetéssel jutalmazták.

– A munkám mellé saját magamnak egy önbecsülés, ami hatalmas erőt ad és ezt tovább kell fokozni. Mindenképp szeretnék később egy saját céget létrehozni és onnan csinálni a saját vállalkozásomat – mondta Balogh Krisztián kőfaragó.

Az idei városi kitüntetések, melyekről a közgyűlés döntött:

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere:

Kónya István (a Magyar Autóklubban betöltött tevékenysége, az autósélet, az érdekvédelem, a közlekedésbiztonság terén végzett fejlesztő munka elismeréseként)

Balogh Krisztián (a szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló, a Szakmák Olimpiájaként ismert Worldskills és Euroskills versenyeken elért teljesítménye elismeréseként)

Fehér Kígyó Hagyományőrző Együttes (a több éve tartó kiemelkedő hagyományőrző munkája elismeréseként)

Kanizsa Csillagai Együttes (az autentikus cigányzene országos népszerűsítéséért, ezáltal Nagykanizsa város hírnevének öregbítéséért)

Év Vállalkozása kitüntetés:

Kis- és középvállalkozás kategóriában: Heni Cuki Kft. (Nagykanizsa gazdaságát és lakosságát szolgáló kiemelkedő teljesítményéért)

Kis- és középvállalkozás kategóriában: Európa-Bútor Manufaktúra Kft. (kiemelkedő gazdasági teljesítménye elismerésként)

Nagyvállalkozás kategóriában: TUNGSRAM Operations Kft. (a nagykanizsai gyárának kimagasló gazdasági teljesítménye elismeréseként)

Nagykanizsa Városért kitüntető cím:

Stahl György (a nagykanizsai vásárcsarnok megvalósításában ügyvezetőként végzett tevékenysége elismeréseként)

Silló Zsolt (nyugalmazott intézményvezető, pedagógus, a nagykanizsai férfi kosárlabda sportágért végzett elkötelezett tevékenységéért)

Kurta János (nyugalmazott bíró, a bíróként, illetve a bíróság elnökeként végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként)

Fliszár Károly (nyugalmazott plébános, Nagykanizsa keresztény élete érdekében végzett egyházi tevékenysége elismeréseként)

Bicsák Miklós (könyvkötő mester, könyvkötő mesternek szakmájának szeretete, elhivatottsága, a városért való tenni akarása, közéleti aktivitása elismeréseként)

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Díszpolgára kitüntető cím:

Balázsovits Lajos (a város szülöttje, színész, színházi rendező, színigazgató, a szakmájában elért országos elismertségéért)

báró Wlassics Gyula (posztumusz – Európa-hírű jogtudós, a Nagykanizsához való kötődéséért, tudományos munkásságáért)

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.