Népszerűek az újdonságok és a retró karácsonyi történetek is

facebook megosztás

A klasszikus és a modern karácsonyi mesekönyveket egyaránt kérik az olvasók a Halis István Városi Könyvtár dolgozóitól. Bár idén nem lehetett személyesen kölcsönözni, azért így is sokan érdeklődtek a szeretet ünnepéről szóló kötetek iránt.

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyerekek az év vége felé közeledve szeretik levenni a könyvespolcról a karácsonyi témájú könyveket – árulta el Muzsicsné Szabó Eszter könyvtáros. Ma már elég széles a választék és sokszor nehéz kiválasztani a megfelelő olvasmányt. A városi bibliotéka most az online felületen próbál segíteni az olvasni vágyóknak.

– Az elmúlt éveknek az a gyakorlata, hogy ilyenkor karácsony környékén kitesszük egy külön polcra az összes, karácsonyi gyerekkönyvet és ezek közül tudnak válogatni az olvasók. Most ez a lehetőség nincs és ez nyilván lekorlátozza, hogy milyen könyveket kérnek. Kevésbé ismerik őket és nem tudják pontosan, hogy mit szeretnének. Ebben úgy segítünk, hogy a nagykanizsai gyerekkönyvtár és a könyvtár Facebook-oldalára feltöltjük kép formájában a legújabb könyveket és a régebbi karácsonyi könyveket is – mondta Buzsicsné Szabó Eszter, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

A könyvtárosok szerint elsősorban a korosztályon múlik, hogy milyen mesekönyvet választanak a gyerekek. Az újdonságok és az időtlen, retró karácsonyi történetek is nagyon népszerűek.

– A Kippkopp karácsonya Marék Veronikától, ez nagyon népszerű és talán aktuális is a mai napig. Nagyon szeretik szülők, valószínűleg nosztalgiából is és próbálják megmutatni a gyerekeiknek is. Egyébként attól is függ, hogy milyen könyvet választanak, hogy milyen a külső megjelenése, Nagyon szeretik a színes, Disney, karácsonyi mesekönyveket. Most már egyre több magyar szerző is jelentet meg mesekönyvet – tette hozzá Buzsicsné Szabó Eszter.

A könyvtár munkatársai nem csak a gyerekeknek, hanem a gyermeklelkű felnőtteknek is szívesen ajánlják az ünnepváró történeteket és verseket.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.