A kezdő percekig tartó lendület

facebook megosztás

Budapesten a Csata DSE otthonában szerepelt a bajnokság 12. fordulójában a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttese.

Csata DSE (2.) – Kanizsai Vadmacskák SE (10.) 99-54 (27-14, 25-11, 24-11, 23-18)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 12. forduló. Budapest, zárt kapuk mögött. Vezette: Kozma B., Káré.
Vadmacskák: Fuisz 13/3, Jurkó 7, Baa 21/3, Zsámár P. 7/6, Füredi 4. Csere: Budai 2, Horváth L., Csuha, Szórád, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

Nem kezdett rosszul a kanizsai kosárlabda együttes, hiszen Jurkó Noémi és Baa Dominika pontjaival még vezettek is. A hazaiak a meccs 4. percében aztán átvették a vezetést, 7-8-ról meg sem álltak 16-8-as állásig. A KVSE igyekezett tíz ponton belüli hátrányban maradni, 23-12 után azonban nem volt megállás a Csata DSE-nél. A második negyedben egy ideig még állandósult az együttesek közötti különbség, a játékrész közepétől azonban mind jobban elléptek a vendéglátók. A nagy szünetet követően több lepattanót is igyekezett megszerezni a Vadmacskák, ugyanakkor ezek nem jártak együtt kosarakkal és a találkozó 24. percében már harminc pontnál is nagyobb volt a „csatások” előnye. A továbbiakban sem változott sokat a játék képe, bár az utolsó felvonásban akadtak még dél-zalai megvillanások, a táblázat második helyén álló budapestiek biztosan győztek a tizedik ellen.

- A játék minden elemében alulmaradtunk a jó képességű hazai csapat ellen – értékelte a fővárosi találkozót Gábor Erzsébet, a KVSE edzője. - A Csata ezen a mérkőzésen gyorsabb volt és remek százalékkal dobott. Sok labdát szereztek,és ebből könnyű ziccereket dobtak, amit sajnos nem tudtunk megállítani.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.