A két kapufa nem ért gólt

facebook megosztás

A játékra alkalmatlan pálya miatt vasárnapról elhalasztott bajnoki találkozóját pótolta az NB III-as FC Nagykanizsa legénysége, Gombos Zsolt tanítványai Tatabányára látogattak.

Tatabányai SC (7.) – FC Nagykanizsa (9.) 1-0 (0-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 28. forduló. Tatabánya, 100 néző. Vezette: Gál P. (Deme, Vad A.). G.: Szegleti (60.). Kiállítva: Székely (62.; Tatabánya).

FC Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Major, Kovalovszki, Varga D. (Simon, 46.) - Kószás, Szabó P. - János, Kovács Gy. (Kollár, 67.), Lőrincz (Péntek, 67.) – Török. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Huszonhárom éve tatabányai és kanizsai viszonylatban rendeztek már olyan bajnokit, melyet nem az eredetileg kijelölt napon tudtak – teljes egészében – lejátszani, 1999-ben szűk két hónappal később, ezúttal az eredetihez képest csak három napot kellett várniuk a dél-zalaiaknak, hogy valóban teljesítsék a bajnoki találkozó penzumát. Varga Dominik a dél-zalaiaknál 16 évesen és 10 hónaposan lehetett kezdő NB III-as találkozón, ráadásul hossz idő után a keret tagja lett újra a támadó Péntek Adrián is. Maga a meccs Tatabányán inkább az első percekben hozott mozgalmasabb történéseket, azt követően mondhatni lepergették a felek az első 45 percet. A második felvonást a hazaiak ugyan jobban kezdték, de a vendégeknek is volt lehetősége, aztán az ex-kanizsai Szegleti Gergely szerzett vezetést a Komárom-Esztergom megyeieknek, s ezt az időszakot Kovács György lerántása utáni kiállítás zárta le azzal a kapufán véget érő szabadrúgással, melyet Szabó Patrik végzett el. Emberelőnyben azért az FC Nagykanizsa elérte, hogy növelje, mi több, Péntek a 78. percben lőtt lécre 17 méterről. A hajrá pillanataiban még próbált újítani a kanizsai gárda, de mindez nem vezetett eredményre.

- Csalódott vagyok, mert az első játékrészben rendben voltunk, szervezetten játszottunk, a vendéglátók nem tudtak mit kezdeni velünk – fogalmazott a találkozót követően Gombos Zsolt, az FCN szakvezetője. - A szünetben úgy gondoltam, hogy ez a meccs meg is lehet, de ilyen ellenfél ellen és egy ilyen találkozón egyszerűen tudomásul kell vennünk, hogy több kell az átlagnál a sikerhez és ahhoz. hogy eredményesek legyünk.

P.L.

(Borítókép: Mikó-Baráth György)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.