Érdemes minél hamarabb fixre cserélni a változó kamatozású hiteleket

facebook megosztás

Mint ismert: a kormány rendelete alapján a kamatstop június 30-ig lesz érvényben. Bár jelenleg kedvezőbbek a változó kamatozású hitelek törlesztőrészletei, Hajmási Bálint független hiteltanácsadó azt javasolja, hogy aki hosszú távon is jól szeretne járni, az a jogszabály lejártáig rögzítse a hitelét.

Amíg tart a kamatstop, addig a változó kamatozású hitel fix kamatozásra cserélése könnyen magasabb törlesztőrészletet eredményezhet, azonban amint a hatályos jogszabály megszűnik, a rögzített kamatozású hitelek biztonságosabbak és kedvezőbbek lesznek – hívja fel a figyelmet Hajmási Bálint. A szakértő hangsúlyozta, hogy érdemes időben tájékozódni a témában, hiszen a kamatstop idején tapasztalható nyereség, hosszú távon már nem lesz kedvező. A néhány hónapos spórolás végén várhatóan jóval drágábban lehet majd fixálni a hiteleket.

– Közel 400-500 ezer embert érint a változó kamatozású hiteleknek a problémája. Amint a kamatstop véget ér, nekik egy jóval magasabb kamatszint fog kialakulni, ez jelenleg akár több tízezer forintos törlesztőrészletet jelent, amivel meg tudják ezt előzni vagy legalábbis csökkenteni a kamatemelkedésüket, akár most kiváltani fix kamatozású hitelekre, ezt jelenleg ilyen 5,5 - 6 százalékon meg lehet tenni, de ahogy megy az idő, ez folyamatosan emelkedik, nyilván minél előbb lép valaki, annál előbb jól jár valaki, annál jobban tud járni. Még most sem késő, a kisebb rosszat érdemes választani azt gondolom – nyilatkozta Hajmási Bálint független tanácsadó.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.