Rekorddöntés a kanizsai horgászversenyen

facebook megosztás

Csütörtökön sikerült kifogni egy kapitális pontyot a II. Csó-tó Carp Cupon. Az eddigi rekorder hallal ráadásul egy újonc csapat büszkélkedhet. A pecások megmérettetése szerda óta zajlik a kanizsai tavon.

Mint arról Híradónkban már beszámoltunk, szerdán érkeztek meg a nevezők a nagykanizsai Csónakázó-tó partjára, hogy a négynapos verseny alatt a víz legnagyobb lakóit kifogják. A Pacsa Team csütörtök reggel egy több mint 20 kilós pontyot akasztott. A fogás a 20 éves fiatalember számára élete halát jelenti.

– Az elején már gondoltam, mert egy nagyon erőteljes kapásra futottunk ki a sátorból. Amikor ráemeltem, egyből egy 30-40 méteres kirohanása volt a halnak, amit nem tudtam egyszerűen megfékezni. Egy jó 20 perces fárasztás után sikerült a szákba terelnünk – nyilatkozott Horváth Péter a Pacsa Team versenyzője.

A Carp Cup tavalyi győztes csapata idén is a versenyzők között van.

– A tavalyi évben ugye október 02-tól 24-ig volt a verseny, teljesen más viszonylatban. Évszak és egyéb időjárási körülmények között. A mi csapatunk 170 kiló körüli súllyal lett első helyezett, a második csapat úgy emlékeszem 69 kilót fogott –  fogalmazott Bor Gábor a Boris Carp Baits csapattagja.

A 2021-es bajnoknál eddig nem görbül túlságosan a bot, de a versenynek még nincs vége. A négy nap után abszolút és szektoronkénti győzteseket is hirdetnek, mindezek mellett a napi legnagyobb fogások tulajdonosait és a verseny legnagyobb kifogott halának büszke tulaját is díjazzák.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.