Zalakaroson különböző programokkal hangolódtak a városnapi ünnepségekre

facebook megosztás

Adásunkkal egyidőben kezdődik Zalakaroson a város napja rendezvénysorozata, ám a település lakói már korábban elkezdhettek hangolni az eseményre. A Karos Korzó rendezvényközpontban minden nap változatos program várta és várja a kilátogatókat. Az ingyenes programok során többek között zsonglőrshow és élő zene szórakoztatja az érdeklődőket.

A hónap elejétől kezdve naponta váltják egymást a programok a Karos Korzó rendezvényközpont előtti sétálóutcában. Táncbemutatókat, különböző műfajban alkotó zenészeket és artistákat is láthatott a közönség az elmúlt időszakban. Ódor László, a turisztikai kft ügyvezetője úgy véli, a „Korzó nyári estek” rendezvénysorozat egyfajta ráhangolódás a ma kezdődő városnapi eseményekre.

– A korzó július elsejétől nap mint nap üzemel és minden nap élő zenével és attrakcióval várja az ide látogatókat. Reményeink szerint egyre többen fognak majd Kanizsáról is felfedezni minket és nap mint nap egyre többen fognak kijönni, hiszen ingyenesek a rendezvényeink és azt gondolom, hogy magas színvonalú programokkal tudjuk szórakoztatni a nagyérdeműt – mondta el Ódor László, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Mázik Péter Zoltán minden nap fellép a korzón a társulataival. Az est korai szakaszában zsonglőrmutatványokkal szórakoztatja a gyerekeket, majd tűzzsonglőr-bemutatót tart. Az előadó stábunkkal elárulta, hogy szerinte mi a leglényegesebb az ilyen programokban.

– Az ember az soha nem szabad, hogy felnőjön  és mindig meg kell, hogy legyen benne a gyermeki játékosság. Emellett viszont nagyon fontos, hogy ezek az eszközök, amiket használunk, nagyon jó készségfejlesztők, tehát ez ugyanúgy a kicsiknél és a nagyoknál a szemkéz koordinációt nagyon jól fejleszti, nagyon jó hatással van az ügyességre illetve a türelemre is. Fejlesztő tevékenységet külön nem végzünk, hiszen a játék szeretete az elsődleges, ami bennünket is visz ebben a forgatagban, illetve ez az amit próbálunk átadni a gyerkőcöknek is –  fogalmazott Mázik Péter Zoltán, az Artist Company és Ördögfiókák zsonglőre.

A zalakarosi városnapi ünnepségek rendezvényeire a hétvégén várják az érdeklődőket a Karos Korzóra.  

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.