Könyvbemutatót tartottak a Honvéd Kaszinóban

facebook megosztás

Dömötör László-,,A Hold hősei – a vörös kereszt rejtélye” című könyvéből olvastak fel részleteket. A bemutatón az érdeklődők meg is vásárolhatták, ha már a szerző ott volt, akkor dedikáltathatták is könyveiket. Az eladásokból származó összeget a Vöröskereszt közhasznú tevékenységeire fordítja.  

A rossz idő ellenére sok hallgató fülnek örvendezett az esemény. A könyv tudományos-fantasztikus műfajba tartozik, így bátran ajánlják 12 éves kortól mindenkinek, aki szereti a stílus jellegzetességeit. A Vöröskeresztnél dolgozó szerzőnek egy sajátos ihlet alapján fogalmazódott meg a könyv története.

–Itt a Vöröskeresztnél én találkoztam egy nagyon fantasztikus történettel, hogy hogyan született meg ez a világméretű szervezet, milyen története van. Ez egy egészen szívszorító, megrendítő történet és sajnos nagyon kevés ember ismeri. Így fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy akkor ezt a történetet mutassuk meg valahogy az embereknek, de ne a hagyományos módszerekkel, hanem csomagoljuk be egy izgalmas, kalandos történetbe – tudtuk meg Dömötör Lászlótól, a könyv szerzőjétől. 

A könyv könnyen olvasható, a szerző arra is figyelt, hogy nyelvezetét tekintve a fiatalabb olvasóknak se kelljen tartani annak nehézségétől.

– Arra figyeltem, hogy bár ez egy tudományos-fantasztikus a történet, de ne legyen tele rakva túl technológiás dolgokkal, hétköznapi nyelvezeten szóljon, szórakoztató és helyenként vicces legyen. Kaptam olyan visszajelzést is, hogy volt, aki néhol el is érzékenyült és kicsit elpityergett rajta, úgy hogy mondhatni, hogy az érzelmek széles skáláját próbáltam megmozgatni ezzel a könyvvel – emelte ki Dömötör László. 

Dömötör László hozzátette, mivel nagy sikere volt a könyvnek, ezért készülnek a folytatással, amely várhatóan jövő márciusban fog megjelenni.

SZ.ZS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.