Kick-boxban szerzett Eb-bronzérmet

facebook megosztás

Az Isztambulban megrendezett utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon – amelyen 38 ország több mint 1600 versenyzője indult – Magyarország az éremtáblázaton Nagy-Britannia és Bulgária mögött a harmadik helyen végzett – olvasható a Magyar Kick-box Szakszövetség közösségi oldalán.

A 2028-as olimpiára pályázó sportág kontinensviadalán a sportág mind a hét szabályrendszerében, több korosztályban osztottak érmeket. A 18 éven aluli magyar fiatalok nem kevesebb, mint 29 aranyérmet szereztek. A magyar válogatott emellett 35 ezüstéremmel és 56 bronzéremmel gazdagodott.


Junior kick-boxban is remekel a nagykanizsai Nagy Zeusz Kristóf, az isztambuli utánpótlás Eb-ről - szombathelyi klubjának is - bronzérmet hozott

Törökországban az utóbbiak, tehát a harmadik helyezettek között köszönthették a nagykanizsai Nagy Zeusz Kristófot is, aki az Eb junior korosztályos 60 kg full contact kategóriájában állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Zeuszról a korábbiakban már adhattunk hírt – kanizsai színekben - az ökölvívó eredményeinek apropóján, a kick-box utánpótlás Európa-bajnokságra pedig a szombathelyi Controll SE Kick Box egyesületétől kerülhetett ki - a magyar válogatott tagjaként.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.