Nem az ő meccsük volt

A futsal NB II-es bajnokság tizedik fordulójában a Nagykanizsai Futsal Club együttese a tabellán közvetlen mögötte álló REAC-SISE legénységét fogadta, s a vendégek nagy csatában vitték el a három pontot a dél-zalai városból. Ha minden jól alakul, hétfőn már jöhet is a folytatás a jelenleg második TFSE otthonában.

Nagykanizsai Futsal Club (4.) – REAC-SISE (3.) 3-4 (1-2)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, 10. forduló. Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Vezette: Vass I. (Héra, Horváth P.). G.: Szakmeiszter J. (15.), Szőke Á. (34.), Horváth E. (38.), illetve Orosz (13.), Pálmai (15.), Kaszala (35.), Kollár Zs. (39.).

NFC: Szakmeiszter Á. - Szőke Á., Kollár P., Fujsz, Szakmeiszter J. Csere: Simon, Joó (kapusok), Bogyó, Horváth G., Csavari, Horváth E., Horváth M., Pataky, Millei. Edző: Bagó Gábor.

A forduló előtt harmadik Nagykanizsai Futsal Club gárdája az éppen a negyedik REAC-ot fogadta, ráadásul a kék-sárgákkal a korábbiakban is vívott már nagy csatákat Bagó Gábor gárdája. Nos, ez ezúttal sem történt másképp, s mintha a forduló többi elmaradt összecsapásának izgalmát szerették volna a kanizsai meccsbe csempészni, úgy hajtottak egymás ellen a felek. A hazaiak irányítottak, mégis a vendég szereztek vezetést, ugyanakkor viszonylag gyorsan egyenlíteni tudott az NFC Szakmeiszter János révén. A REAC erre szinte azonnal válaszolt és előnnyel is vonulhatott pihenőre. A második húsz perc első felében a küzdelem volt nagy, találat viszont nem esett Szőke Ádám góljáig. A forgatókönyv ezt követően mintha ismételte volna önmagát, hiszen a Rákospalota gyorsan újra vezetéshez jutott. A hajrába fordulva Horváth Elemér betalált, mely visszahozta a reményeket a hajrában akár a kanizsai győzelemre is. A végén aztán következhetett egy büntető, csak az nem volt a mindegy, melyik Kollár nevű játékos tudott betalálni: nos, ő nem Péter, hanem Zsolt volt, így a mérkőzést a látogatók nyerték, mellyel a tabellán meg is előzték a nagykanizsaiakat.

Sajnos, a REAC elleni nem a mi meccsünk volt, hiszen rengeteg hibát követtünk el – kezdte értékelését az NFC edzője, Bagó Gábor. - Főként a támadások alkalmával voltunk türelmetlenek, ennek meg is fizettük az árát. Kapkodva játszottunk és a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztunk. Sajnálom nagyon, mert ilyen mérkőzéseket igenis meg kell nyernünk.

P.L.