A győztes kezdés reményében

facebook megosztás

Vasárnap a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttese is megkezdi új bajnoki szezonját, s a halasztott 1. fordulóbeli találkozója helyett a második kör meccsével rajtol: hazai környezetben a nagykanizsaiak 17 órától a Bajai NKK-t fogadják.

A szakmai vezető Gábor Erzsébet egy lépést ismét hátrébb lépett a nyár folyamán és újra Zsámár Krisztián meccselhet a kispad mellől, aki már szintén rutinos tréner és ismeri is a keret játékosait.

- Ebben az évadban is a Piros csoportban indulhatunk és a célunk egyértelmű, vagyis szeretnénk bent maradni – fogalmazott a 46 esztendős szakember. - Ha azt vesszük, hogy Baa Dominika a TFSE-hez, Budai Dorina a Radobasket csapatához,és Szórád Anna a ZTE NKK-hoz távozott, vehetjük úgy, hogy gyengültünk, de bátran vetjük be fiataljainkat, mivel úgy vagyunk vele, teher alatt nő a pálma.

A kanizsaiak az elmúlt idényben a 10. helyen végeztek, s a dél-zalaiak is tisztában vannak az erőviszonyokkal. Ilyenformán a kezdés éppen a Baja ellen akár még kellő önbizalommal is vértezheti fel az ifjú hölgyeket.

- Egyelőre megnézzük, hogy mire is jó a keret, melyhez rehabilitációja után Fuisz Viktória is csatlakozhat idővel. Szóval a vasárnapi találkozónk is választ adhat már sok mindenre, bár a felkészülés alatt megvívott jó néhány találkozó és torna alapján is tudjuk, mire lehetünk képesek. Abban a csatározásban, melyben részt vehetünk, lesz körülbelül 5-6 együttes, melyek között eldőlhetnek a dolgok, persze feltett célünk, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán.Vasárnapi ellenfelünkről is tudjuk, mely játékosaikra kell igazán ügyelni, aztán kezdődhet is igazán a sorozat, hiszen szerdán már a Sportdarázs érkezik, illetve utánpótlás vonalon is több fronton kell helytállnunk.

P.L.

(Borítókép: hunbasket.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.