Aljas tett a kutyasétáltatónál

facebook megosztás

Rajzszöges szalámit tettek ki ismeretlenek a Keleti városrész kutyasétáltatójának területére. Az esetre egy környékbeli lakó hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán. A megkérdezett szakértők szerint, az ilyen ügyek miatt is különösen fontos, hogy a kutya megtanulja, hogy a földről és idegentől nem fogad el ételt.

Az elmúlt hónapokban többször találtak mérget és drótos élelmet kitéve a Keleti városrész zöld területein. Varga Brigitta, a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület kiképzésvezetője elmondta, nagyon fontos minden ilyen esetet bejelenteni és a lehető legtöbb fórumon közzétenni.

– Nagyon fontos az, hogy már pici kortól meg lehet tanítani a pici kutyát, hogy a földről ne szedjen fel semmilyen élelmet. Van nálunk itt a kutyaiskolában is a képzésben, egy ilyen rész, az élelemmegtagadás, ugyanúgy, mint idegen személytől vagy földről felszedni. Erre nagyon jól rá lehet a kutyát tréningezni, vannak módszerek, olyan is van, ami kevésbé humánus, de valamikor ez nagyon fontos különböző fajtáknál - hangsúlyozta Varga Brigitta

Létrehozott egy csoportot a közösségi médiában a Keleti városrészben élő Kajtár Balázs, Kanizsai Kutyagazdik & Állatbarátok névvel. Ezen felület segítségével figyelmeztetik egymást a tagok, ha találkoznak a mérgezés vagy az állatokat veszélyeztető jelenségekkel.

– Az elmúlt 3 hónapban többször találkoztunk hasonló eseménnyel, hogy patkánymérget raktak ki kutyáknak, illetve, hogy szögesdrót volt a szalámiban elrejtve. Ez itt, a Kazanlak körút és a Zemplén utcában volt fellelhető. Mi úgy figyelünk a kutyusokra, hogy nem engedjük el őket, illetve figyelmeztetjük a kutyagazdikat, hogy hol találkoztunk ilyennel – emelte ki a problémát Kajtár Balázs.

A szakértők azt is elmondták, amennyiben megtörtént a baj, azonnal vigyük kedvencünket szakemberhez, hiszen a gyors beavatkozás életet menthet.

K.Vi.

(Borítókép: Nyitrai Brigitta Facebook-oldala)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.