Győzelemmel hangoltak a kupafordulóra

facebook megosztás

Az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese a Sárvár FC-t látta vendégül és az első játékrész ráadásában szerzett találattal be is gyűjtötte a három pontot Barna László csapata.

FC Nagykanizsa (4.) – Sárvár FC (13.) 1-0 (1-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 12. forduló. Nagykanizsa, 270 néző. Vezette: Altorjay (Mohos, Schweighardt). G.: Béli M. (45+1.)

Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Major, Gerencsér A., Ekker – Kretz, Béli M. (Lőrincz, 65.) - Szegleti, Kovács Gy. (Bagó B., 85.), Hampuk (Herzsenyák, 78.) – Vittman. Vezetőedző: Barna László.

Mindkét fél beleállt a találkozóba a az elején, idővel mutatkozott meg a hazaiak fölénye, s ebben a szakaszban ezt már egy Vittman-kapufa, pontosabban keresztléc is jelezte. Az első felvonás hajrájában aztán szinte egy meccsnyi esemény történt, hiszen előbb Vittman Ádám lövését fogta a sárváriak kapusa, majd a vasiak támadása után már Borsi Bencén is túljutott a labda, amikor Gerencsér Attila a gólvonalról tisztázott. A kanizsaiak azért nem hagyták találta nélkül a félidőt, Vittman a Sárvár hálóőre, Gőcze Gergő elől szerezte meg a labdát a jobb oldalon, középre adott, Béli Milán pedig egyből ballal a bal alsóba belsőzött. A második negyvenöt percben a vendégek néhány percig úgy tűnt, tudnak újítani, de aztán inkább a küzdelemé lett a főszerep, a dél-zalaiak őrizték előnyüket és immár négy meccs óta (tíz pontot szerezve) veretlenek, egyben a Dunaújváros elleni Magyar Kupa-meccsre győzelemmel hangoltak.

- Tudtuk, hogy olyan meccsre számíthatunk, amilyen végül is lett – fogalmazott a találkozó után Barna László, az FCN vezetőedzője. - Abban biztos voltam, hogy szerzünk gólt ezen a számunkra igencsak fontos meccsen, inkább arra hívtam fel a figyelmet, hogy lehetőleg ne kapjunk gólt. A találatunk Vittman Ádámot és Béli Milánt külön is dicséri, utóbbi húzása a csoportban is egyedülálló, remekül kivitelezte a gólt eredményező mozdulatsorát.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.