Jobb agyféltekés rajztanfolyamot tartottak a Kodály Zoltán Művelődési Házban

facebook megosztás

Jobb agyféltekés rajztanfolyamot tartottak a Voke Kodály Zoltán Művelődési Házban szombaton. A különleges programra sokan jelentkeztek, hogy tökéletesítsék rajztudásukat.

A kurzusra gyakran olyan érdeklődők is érkeznek, akik szinte csak egy pálcikaembert tudnak lerajzolni, de a program végére ők is sokat fejlődnek.

– Nagyon fontos megemlíteni, hogy mi itt semmit sem tanítunk. Tulajdonképpen ide felejteni jön az ember, mert általában tőlem szokták várni a Szent Grált, hogy majd én megmondom, hogyan kell jól rajzolni, és akkor ők onnantól jól fognak tudni rajzolni. De nincs erről szó. Itt arról van szó, hogy egy módszer segítségével a bal agyféltekét, a racionális agyat kizárjuk a dologból és ezáltal foltonként felépítjük a rajzot – árulta el Erdelics Richárd oktató.

A 11 éves Lovász Nóra az egynapos tanfolyamon egy kiscicát rajzolt, amit az újonnan tanult technikákkal tökéletesített.

– Három fajta ceruzát használtam. Egy Rotringot, egy radírt, gyurmaradírt és hogy elkenjem a színeket hozzá fülpálcikát – mondta Lovász Nóra.

A jobb agyféltekés kurzuson bárki részt vehetett kortól és nemtől függetlenül, hiszen a tanfolyamon megszerezhető alaptudást - az oktatók szerint - bárki el tudja sajátítani. 

H.R.

Fotó: Horváth Zoltán

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.