Berta Krisztián cáfolja a városnapi fesztivállal kapcsolatos híreszteléseket

facebook megosztás

Mi minden döntésünkkel azt szorgalmaztuk, hogy legyen idén Város Napja – fogalmazott Berta Krisztián. A megyei napilap online felületén jelent meg egy írás nemrégiben azzal a címmel, miszerint idén elmarad a városnapi fesztivál Nagykanizsán. Ezt az állítást az ÉVE önkormányzati képviselője ma cáfolta. A Sberbank-csőd miatt ugyanakkor a város még mindig nehéz anyagi helyzetben van, így a politikus szerint a rendezvény halasztása valóban indokolt.

A feszült hangulatú, március 21-ei soron kívüli közgyűlésen döntött arról a testület, hogy a polgármesteri kabinet szervezési csoportját bízza meg az idei Város Napja lebonyolításával. A polgármester eredeti előterjesztésében a KKK-t kérte fel, de az idő rövidsége miatt a kulturális központ nem is pályázott a kiírásra. Most nem hivatalos írásokban a polgármester részéről felmerül az is kritikaként, hogy a kabinet elesik a szponzorációs bevételektől, 3 millió forint támogatástól, valamint az árusok helypénzétől.

– Kovácsné Mikola Mária – a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, a szerk. – elmondta, ez egyébként a polgármester egyik kifogása a kabinet kapcsán, hogy nem tudnak szponzorációs forrást elfogadni, a KKK sem tud. Tehát ugyanott vagyunk. Mi a polgármesteri kabinetet azért tettük meg szervezőnek, hiszen az SZMSZ által rögzített feladataik között ott van, hogy a városi rendezvények szervezésében nekik részt kell vállalniuk. Mi ezzel bíztuk meg őket, ami az SZMSZ-ükbe le van írva. Azt nem mondtuk, hogy ne hívjanak segítséget. Van rendezvényszervező cégünk is, nyugodtan be lehetett volna vonni ebbe a folyamatba –  fogalmazott Berta Krisztián az ÉVE önkormányzati képviselője.

Berta Krisztián azt is elmondta: a vádaskodó polgármesteri írások megjelenése óta találkoztak Balogh Lászlóval, és a személyes kommunikációja merőben más hangnemet ütött meg, mint ami a közösségi oldalon olvasható. Az ÉVE képviselője szerint a kabinet időhúzása mellett az is indokolja a Város Napja elhalasztását, hogy Nagykanizsa még mindig nem kapta meg a Sberbankban rekedt teljes forrását. Az új időpontról viszont csak a közgyűlés dönthet.

– Ez legkésőbb 28-án meg fog történni, akkor vélhetően kijelölünk egy olyan dátumot, amikor meg tudjuk tartani, akár a nyár vagy az ősz folyamán. Ugyanakkor félek attól, hogy valóban meg tudjuk-e tartani, ugyanis, ha a vírushelyzet olyan lesz, akkor hiába tartanánk meg, megint az lesz a kommunikáció, hogy „a piszkos, mocskos ÉVE”, hogy megint miattunk nem lehet megtartani, holott minden döntésünkkel azt szorgalmaztuk, hogy legyen Város Napja – emelte ki Berta Krisztián.

A már említett március 21-ei ülésen Balogh László úgy fogalmazott: a 777 éves város megérdemli, hogy legyen Város Napja. Berta Krisztián szerint az ÉVE a képviselőit ért támadások ellenére kész együttműködni abban, hogy megtartsák a rendezvényt.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.