Mozgalmas futball-szombat

facebook megosztás

A labdarúgó NB III-tól lényegében a vármegyés harmadik vonalhoz tartozó csapatokig bezárólag mozgalmas délutánnak ígérkezik a szombati Nagykanizsán és „focikörzetében” - augusztus 19-én.

A honi futballunk harmadik vonalában az előző fordulóban Dunaújvárosban 5-0-s sikert elkönyvelő FC Nagykanizsa a Dél-nyugati csoportban a Mohácsi TE 1888 legénységét látja vendégül az Olajbányász-stadionban 17.30 órától. A tabellán a hetedik kanizsaiak előtt álló FTC II, valamint a Paksi FC II jóval korábban mérkőzik a nap folyamán, a dél-zalai piros-kékek baranyai ellenfele pedig a 15. helyen tanyázik a táblázaton.

A vármegyei első osztályban a múlt hétvégén rajtoltak el a küzdelmek, melyek keretében a Sáska például a Zalakomár otthonában győzött 4-1-re. A mai játéknapon éppen a Zalakomárt fogadja a Szepetnek SE délután – szintén – fél hattól (a szepetnekiek az első körben Hévízen szenvedtek 4-1-es vereséget). A Sáskák SE jó rajtját fentebb említettük, ezúttal pedig kimondottan nemes feladat előtt áll a kiskanizsai Sportkertben, mivel az előző szezon bajnokát, a Semjénháza SE-t (az első körben 2-1 lett Kovács György játékos-edző legénysége javára a Gyenesdiással szemben) látja vendégül (17.30). Az újonc Deák-Gizmó Murakeresztúr SE (augusztus 13-án 1-3 a Lenti TE gárdájával szemben) a Tarr Andráshida SC-hez látogat.

A Zala Vármegyei Kupa sorozatába ezúttal már bekapcsolódnak a „megye kettes” klubok is, így a második vonalba felkerült Miklósfa SE, valamint a ZNET Telekom Becsehely KSE úgyszintén. Mindkét együttes utazik, igaz, nem a leghosszabb távot kell abszolválniuk egyik társaságnál sem, hiszen a miklósfaiak a Szerdahely FC-t legyőző Belezna SE-nél játszanak, míg a Becsehely a Sandi SE-t búcsúztató Galambok SC vendége lesz.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.